Tips og Trix

Hak løg uden tårer!


Synes du også, at det værste ved madlavningen er når man skal skrælle og hakke løgene? Fortvivl ikke mere, for her komme løsningen!
Når man begynder at græde af at skrælle løg har det faktisk ikke noget med øjnene at gøre. Det hele sidder i næsen og nogen sensoriske nerver i den, som får dine øjne til at løbe i vand, hvis de bliver stimuleret af f.eks løg-duften. Kan du så gætte hvad løsningen på problemet er?
Det du bare skal gøre er at lade vær' med at trække vejret gennem næsen! Prøv det, det virker!


Hakket oksekød i fryseren

Det er ikke altid man når at købe ind hvis man har haft en travl dag på arbejde eller har været i skole hele dagen. Men der er nogen dejlige tips at hente så man kan gøre det nemmere for sig selv. Fryseren er en genial opfindelse. Den er et dejligt hjælpemiddel når man gerne vil spise friskt selvom man ikke er nået ned til for eksempel slagteren for at købe kød. Når man fryser frisk kød (eller grøntsager) stopper man nemlig for alt vækst på mikroskopisk plan og man bibeholder altså strukturen og smagen i sit kød eller grøntsager eller hvad det nu måtte være. Men ikke nok med at man kan fryse ned, så er der altså altså nogen gode fif til hvordan man kan gøre det. Man kan nemlig spare på både pladsen i sin fryser men også spare sig selv for lang ventetid når der skal tøes op.
Jeg plejer at købe 3 kg hakket oksekød hos min slagter ad gangen. Jeg fordeler dem i 500 grams poser, hvorefter jeg trykker dem helt flade til ca. 1-2 cm tykkelse. På den måde kan man stable poserne på hinanden og minimere pladsen man skal bruge i fryseren, samt tiden det skal tage for at tø dem op. Når du skal bruge en pose kød, tages denne op af fryseren og smides i en balje eller fad med lunken vand og vupti har man sit optøet kød efter mindre end en halv time:)

Skræl hvidløg

Hvidløg er et meget sundt grundkrydderi, der bruges til mange forskellige retter. Det er desuden en fast ingrediens man altid har liggende i køkkenet. Men der er intet mere irriterende end have hvidløgslugten siddende på fingrene hele dagen efter man har skrællet et fed eller to. Synes du også at det tit er svært at skrælle hvidløg, fordi skrællen aldrig gider helt af? Så læs dette tip og gør det meget nemmere for dig selv og undgå samtidig hvidløgsfingre.
Det er et meget simpelt lille trik. Du ligger bare dit fed hvidløg på et spækbræt, tager en stor kniv i hånden og vender den på dens flade side. Pres derefter kniven mod hvidløget og skrællen vil helt automatisk løsne sig fra fedet. Pres ikke for hårdt da hvidløget ellers bare splatter ud. Så enkelt er det!


Fløde

Fløde er tit en uundværlig ingrediens når man skal lave rigtig lækker og smagfuld mad, specielt i sovser eller sammenkogte retter. Fløde er heller ikke en ingrediens man altid kan have liggende i køleskabet grundet dens begrænsede holdbarhed. Så hvis man godt kunne tænke sig altid have denne mirakelingrediens liggende ved hånden altid, så læs dette lille tip.
Man kan faktisk godt få den lækre cremet smag fra fløden uden at bruge store mængder af den. En måde at kontrollere forbruget af den usunde fløde, samt gøre den til en fast ingrediens i køkkenet, er at fylde fløde i isterningposer og fryse dem ned. På den måde kan man altid lige tage en terning fløde eller to op af fryseren, og smide den i sovsen for at få den lækre cremede og fyldige smag i sin ret. God fornøjelse!


1 comment:

  1. hi mariam
    ana badi haniki 3ala hal chi yalli 3al te3emli w3anjad bi3a2do bass law fiki teketbi bel english 3al 2alili be2dar 2efahm chway lma2adir taba3 l2akleit
    mwah
    good work twin
    mwah

    ReplyDelete