Spørg løs

Her kan du få svar på alt mellem himmel og jord (altså kun hvis det har med mad at gøre;)). Du skal bare spørge løs!

45 comments:

 1. Hej Miriam!

  Var det ikke noget for dig at komme med til blogtræffet den 12. marts? Du har sikkert læst om det ellers kan du læse det her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2010/10/claus-holm-kageriget-og-restaurant.html

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 2. hej Birthe,

  Jo jeg har læst om det og kunne rigtig godt tænke mig det. Synes bare at det er lidt for langt væk. jeg bor jo i kbh, så det er min eneste forhindring kan man sige...

  Mvh.
  Mariam

  ReplyDelete
 3. Ja, det kan jeg godt se - ærgeligt :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 4. Hej Mariam
  Tak for denne intiativ.
  Jeg vil gerne bede om opskrifter på salater såsom kartoffelsalat, fatoosh, tabulé m.m.
  Derudover vil jeg gerne bede om opskrifter på faté, fool og sidst men ikke mindst mtabel badenjan

  Tak på forhånd

  ReplyDelete
 5. Hej Zahra,
  Er glad for du synes det er et godt initiativ. Jeg kan se at du gerne vil have en del libanesiske opskrifter. Dette er self. ikke noget problem. Da jeg normalt kun oploader opskrifter som jeg lige har lavet kommer der nok til at gå lidt tid før jeg får delt disse opskrifter med jer, men eg skal nok prøve at lave dem hurtigst muligt.
  Opskriften på fatoush er allerede tilgængelig under salater:)

  Mvh.
  Mariam

  ReplyDelete
 6. Hej Mariam..
  Sikke spændende blog du har, jeg har lige fundet den, og jeg glæder mig til at følge dig.
  Irene
  http://mrscakeaholic.blogspot.com

  ReplyDelete
 7. Spændende blog.. dejligt du vil dele opskrifter :-)

  Appelsinkagen skal den spises med det samme eller kan den lave en eller to dage før den skal spises ?

  ReplyDelete
 8. Hej Anonym,

  Velkommen til min blog. Det er altid dejlligt at der er nogen der vil kigge forbi og afprøve nogen af mine opskrifter:)

  Mht appelsinkagen, så vil jeg klart anbefale at den bliver spist samme dag og en anelse lunken. Der var også lidt tilbage til dagen efter og der smagte den stadig rigtig godt (man kan evt varme den lidt for at opnå top nydelse). Tredje dag kan jeg ikke udtale mig om, da der simpelthen ikke var mere tilbage af den. Men generalt med ovnbagte kager anbefaler jeg, at man spiser samme dag, senest dagen efter.

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 9. Angående Lamb Curry opskrift:
  Synes den ser super lækker ud. Dog forstår jeg ikke helt det angående Garam marsala. Den grove er det en du selv laver modsat den som er nævnt senere i opskriften. Og hvis det er sådan så spørger jeg hvad med chilien hvornår skal den tilsættes
  Kærlig hilsen
  Allan

  ReplyDelete
 10. Hej Allan og velkommen til min blog:)

  Gharam Masala af et blandingkrydderi, som består af mange forskellige krydderier, bl.a laubærblade, kanel, kardemomme osv. Det er disse krydderier der kaldes for den grove gharam masala.
  Selve blandingskrydderiet, som kan købes, anvendes plus alle de individuelle krydderier (den grove gharam masala). Chillien er en også en del af den grove gharam masala.
  Håber det var svar nok, ellers må du spørge igen:)

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 11. Hej Mariam.

  Skøn madblok du har. Din blog skal nok blive populær, har allerede fundet opskrifter jeg vil bruge.
  Mange hilsner
  Charlotte

  ReplyDelete
 12. Hej Charlotte og velkommen til:)

  Det lyder godt at du er blevet inspireret:) Du må se at komme i gang med din blog så jeg også kan følge med der:)

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 13. Hej Mariam:
  Angående Lamb Curry igen. Vil det sige at den grove masala består af en hel kanelstang samt hele frø og en hel lille chili men ikke de friskhakkede koriander
  Mvh. Allan

  ReplyDelete
 14. Hej igen:)

  Det er korrekt. De friske koriander skal først i, sammen med hvidløgene, efter løgene er blevet brunet sammen med den grove gharam. Så korianderne er ikke en del af den grove masala.

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 15. Hej Mariam

  Jeg er heeelt vild med din blog og kunne godt tænke mig at spørge hvad du skal uddanne dig efter din uddannelse på fødevarevidenskab (det lyder viiiildt spændende)for jeg kunne godt tænke mig at læse til det, men har læst på ug.dk at man får meget kemi undervisning (jeg kan ikke fordrage kemi) så vil spørge om det passer at der er mange kemitimer.

  mvh Sara

  ReplyDelete
 16. Hej Sara,

  Velkommen til:) Er glad for du kan lide min blog:) Det lyder da spændende, at du har tænkt på netop den uddannelse. Jeg er i gang med min bachelor indenfor fødevare, ernæring og sundhed. Den bachelor giver mig adgang til en del kandidater, bl.a Gastronomi og Sundhed, Human ernæring, Agricultural devolopment osv. Jeg har ikke rigtig besluttet mig for hvilken kandidatretning jeg vil vælge men jeg er rigtig glad for gastronomi på det molekylære plan:) Jeg oploader senere en artikel om hvad vi bl.a har lavet i GastroLab i forbindelse med et kursus i Gastronomisk fødevaredesign og forbrugerpræferenser.
  Som de fleste naturvidenskablige uddannelse indgår der Kemi som obligatoriske grundkurser, hvilket gør at man ikke kan blive fri for kemi, desværre. Udover Almindelig kemi (organisk og uorganisk), som trækker sig over 2 blokke, har man andet år også fødevarekemi, som er lidt mere specifik indenfor retningen. Man kan nok ikke undgå kemi desværre, men det er nu også en rigtig god videnskab som bliver brugt i mange sammenhænge, både i hverdagen (f.eks mad) og på andre niveauer.

  Men held og lykke med søgningen, jeg håber du finder ud af det:)

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 17. Hej Mariam, har sendt dig en Blog Award. Håber du vil modtage den.
  masser af hilsner Misbah

  ReplyDelete
 18. Kære Mariam

  Har du mon en kontaktmail?

  /K

  ReplyDelete
 19. Hej Kristina,
  Ja selvfølgelig, du kan altid få fat på mig på mariamfarhat100@hotmail.com:)

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 20. Salam Mariam,
  Jeg stødte tilfældigvis på din blog, da jeg søgte på tiramisu opskrifter. Jeg må sige det er nogle spændende opskrifter :) Er især glad for det søde kategori. Jeg håber du kommer med flere dessert opskrifter på et tidspunkt.

  Mange hilsner og salam fra
  Sarah Amin

  ReplyDelete
 21. Salam Sarah,

  Jeg er glad for at du synes om min blog og mine opskrifter:) det varmer sådan om hjertet:) håber de bliver nyttige;) Hvis der er en bestemt opskrift du især kunne tænke dig må du endelig sige til...

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 22. Hej Mariam

  jeg synes det er en spændende blog du har og jeg glæder mig til at følge dig her.

  Jeg er selv helt ny og kan se du har været her i noget tid.
  Jeg håber du måske kan hjælpe mig, selvom det ikke har med mad at gøre, men mere funktion af Blogger....?
  Mit problem er at når jeg trykker på "næste blog>>" øverst på siden, så kommer der kun udenlandske blogs frem hele tiden, jeg ønsker bare at der kun kommer danske, eller ihvertfald begrænset med udenlandske, som jeg ikke forstår at læse.
  jeg har søgt og søgt på en løsning, og alle steder hvor der står "Sprog" har jeg valgt "Dansk" så ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. min eneste måde at læse danske blogs er ved at gå ind igennem andres og se deres favoritlister.
  kan du hjælpe ?
  Hilsen Kristina

  ReplyDelete
 23. Hej Kristina og velkommen til blogverdenen:)

  Jeg glæder mig til at se mere fra dig:) Jeg må ærlig indrømme at jeg ikke aner hvordan man gør i dit tilfælde. Jeg har nemlig aldrig haft det problem da min viser mig danske blogs, så det har ikke rigtig været aktuelt for mig. Jeg har været inde og kigge lidt på indstillinger og synes heller ikke rigtig jeg kan finde noget, desværre:( men håber at du finder ud af det...

  mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 24. Hej Mariam

  mange tak for en god blog :)
  mange af dine lækre opskrifter er blevet afprøvet herhjemme og har kun positivt ting at sige om det dem.
  fortsæt det fantastiske arbejde

  Sherry

  ReplyDelete
 25. Hej Sherry,

  Nej hvor dejligt at høre:) Er rigtig glad for at du kan li' min mad. Det er så dejligt med positiv feedback:)

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 26. Hej Mariam  Laver du libanesisk mad til selskaber?

  mvh
  Peter

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Peter,

   Det har jeg ikke rigtig gjort noget af før, men det kan da godt være jeg vil;) Hvad tænkte du på? Hvor mange mennesker og havde du noget specifik i tankerne?

   mvh
   Mariam

   Delete
 27. Kære Mariam,

  hvilken halalslagter bruger du? er der nogle halalslagtere du kan anbefale? Jeg er nemlig ny i kbh og har ofte købt kød hos halalslagterne på nørrebro, men desværre er det ikke altid at kvaliteten er iorden.

  ReplyDelete
 28. Hej Klokkeblomst:)

  Du har meget ret i at man ikke kan købe hvor som helst her i kbh. Ikke fordi kødet er for gammelt eller noget, men det har meget med udskæringerne og hvilke slags køer der bliver slagtet og solgt hos halalslagterne.
  Jeg har ikke en specifik slagter jeg kommer hos, men en del forskellige afhængigt af hvad jeg skal bruge. Hvis jeg skal have hakket oksekød eller stykker af okse til f.eks gryderetter bruger jeg en på mimersgade. Hvis jeg skal have kotelletter henter jeg hos en på haraldsgade, cuvetter henter jeg hos en på frederikssundsvej osv. Så fortæl mig endelig hvad du skal have eller normalt bruger så skal jeg fortælle dig hvor du skal tage hen;)

  mvh
  Mariam

  p.s de fleste slagtere får nyslagtet kød om tirsdagene, så jeg kan godt lide at købe mine bøffer fredage, da de helst skal have stået lidt og modnet. Frisk-slagtet kød kan godt virke lidt sejt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Mariam,
   Sikke en spændende blog - jeg skal især have kigget nærmere på dine libanesiske opskrifter. I forbindelse med Klokkeblomsts spørgsmål om gode halalslagtere, kender du så én, hvor de har gode merguez? Jeg er blevet vild med de pølser efter adskillige ture til Frankrig, men de er ikke lige at finde i danske supermarkeder.

   Mange hilsner
   Irene

   Delete
  2. Hej Irene,

   Tak skal du have:) Har lige skimtet din blog igennem og sikke en masse friske, farverige og appetitvækkende opskrifter du har. Glæder mig til at se mere:)

   Mht. Merguez pølsen så ved jeg, at de fleste marrokanske slagtere har hjemmelavede pølser. Jeg kommer selv i et par stykker af dem bl.a en p frederikssundsgade i nord vest kbh og samme bydel på tomsgårdsvej. Man kan få dem i stærke eller milde udgave, foretrækker selv den stærke:)

   mvh
   Mariam

   Delete
 29. Kære Mariam
  Jeg faldt over din blog i går og har netop bagt dine cookies med abrikoser,havregryn,tranebær m.v. WUMS!
  Jeg har lige 2 spørgsmål:
  1. Har du prøvet, om de kan fryses?
  2. Ja, det er jo bestemt ikke slankekager - men har du tilfældigvis regnet på antal KJ i din portion?
  Glæder mig vildt til at prøve flere af dine opskrifter. God fornøjelse med studiet.
  KH
  Gitte, Horsens

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Gitte:)

   HVor er jeg glad for du kunne li' dem:) Jeg husker dem også som et hit, nu du minder mig om dem kan det være jeg lige skal bikse nogen sammen:)
   1. Jeg har desværre ikke prøvet at fryse dem. Jeg kunne forestille mig at sådan en cookie-dej er bedre at fryse ned inden man bager dem. Men du kan jo gøre et forsøg med et par stykker og se om det fungere:)
   2. Jeg har desværre heller ikke regnet på calorier, det plejer jeg generelt ikke at gøre med noget mad, da jeg helst vil være uviden om hvor mange calorier jeg indtager;) hehe
   Glæder mig til at høre til hvad du ellers finder på at lave fra min blog:)

   Mvh
   Mariam

   Delete
 30. Hej mariam jeg ville høre om hvor du køber rosenvand henne af,. da jeg har søgt over det hele men uden held,.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Anonym,

   Jeg får min rosevand hjemmelavet når jeg er i Libanon. Ellers ved jeg at de fleste grønthandlere på nørrebro har, ellers muligvis helsekostbutikker.

   Mvh
   Mariam

   Delete
 31. Hej Mariam
  Du har en virkelig inspirerende blog, jeg faldt over den da jeg søgte en non-alcohol tiramisu opskrift. Jeg skal helt klart have prøvet dine libanesiske opskrifter. Jeg får bare sådan lyst til at sige: hvor er du bare dygtig! :)

  varme hilsner
  Tayyebah

  ReplyDelete
  Replies
  1. hej Tayyebah,

   tak for dine søde ord, det glæder mig at kunne inspirere dig og andre. Gi' endelig feedback på opskrifterne, jeg er både til ris og ros:)

   mvh
   Mariam

   Delete
 32. Hej Mariam


  Tak for de gode opskrifter, dem glæder jeg mig til at fremvise for mine forældre der prøver at leve lidt sundere :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kære Ameera, Det glæder mig at du synes mine opskrifter er gode. Dog er alle jo ikke lige sunde:)

   Delete
 33. Hej. Du har nogle gode opskrifter :-) jeg leder efter en opskrift på mukrie. Det er ikke stavet rigtigt men ved ikke om du kender den. Det er sådan nogle grønt spinat agtigt noget med kylling i. Det kan kendes ved at det sætter sig fast i tænderne haha. Hvis du kender den vil du så ikke ligge den op eller bare sende den til mig :-) ? Hilsen Eva

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kære Eva,
   Der er mange måder at lave Mouloukhiye på afhængigt af hvor du kommer fra. Er du fra egypten finthakker du de friskeblade og laver som en slags slimet suppe. Kommer du fra Libanon bruger du hele tørrede blade og lader dem indgå i en process så suppen ikke er slimet. Så det ermeget forskelligt hvordan man spiser denne ret afhængigt af hvor man kommer fra. Hvilken en leder du efter?

   Mvh
   Mariam

   Delete
 34. Jeg leder efter den med de tørrede blade:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kære Eva,
   Den libanesiske måde vi laver den på er også med de tørrede blade.
   Bladene lægges i blød i varmt vand ca. 15 min. Derefter presser man væsken ud af dem igen mens man vasker dem med koldt vand. Ideen er at presse al det slimede ud af bladene. det kan godt tage lidt tid. Det nemmeste er at presse dem i kugleformer.fugte med vand og så presse den ud igen, indtil man synes at vandet bliver klart og der ikke bliver preset særlig meget slim ud.
   Imens koger man en kylling med lød, laurbærblade, kardemommefrø, nellikker, salt og peber. Sørg for at skumme af, da man skal bruge fonden. Kyllingen tages op og suppen sies og kommes tilbage i en rummelig gryde.
   Derefter steger man bladene lidt ad gangen på en pande i lidt olie, indtil de bliver helt sprøde (pas dog på at de ikke brænder på) Dette foregår under omrøring. Bladene kommes i suppen.
   1 stort lør, 1 halvpresset hvidløgshovede, koriander og lidt knust chili steges til sidst i samme pande indtil de bliver bløde. Derefter kommes de også i gryden med fond og blade. Lad nu det hele koge op og skru ned til en simren indtil bladene er blevet bløde. Kyllingen pilles i passende stykker og tilsættes og det hele simre lidt endnu. Smag til med salt og citron og server med basmati ris og endnu et pres citron.
   Denne her ret er faktisk min livret, og jeg akan da mærke at det er det vi skal spise til aften i morgen:) Mine tænder løber sådan i vand.

   Bonus Info: Vidste du, at Mloukkhiye planten eller jute planten, som den også kaldes er en sort af cannabisplanten, også kendt som hash- eller hamp-planten? Sejt ikk?:)

   Delete
 35. Hej ej tudsin tak for opskriften, det var sødt af dig. Jeg elsker også denne ret og det er min mands ynglings ret, så vil gerne lave den så godt som muligt hehe;) og nej jeg vidste ikke det med planten, det er ret sejt ja:D jeg lærer noget nyt hver dag :D men mange gange tak for hjælpen :)

  ReplyDelete
 36. Jeg er James Leigh har været ramt af kræft i skjoldbruskkirtlen, som blev bekræftet at være stadie fire,
  lægen fortalte mig, der var lidt jeg kunne gøre, da jeg ikke reagerede på behandlingen, men min svoger kom til min redning
  ved at bestille denne hamp olie fra Rick Simpson, som han sagde, har været at hjælpe nogle patienter kamp mod kræft
  af forskellige typer, så vi besluttede at give det en chance, så vidt jeg forbedre perfekt meget godt og i øjeblikket kan jeg gå rundt
  Huset alle af mig selv. Jeg følte den nødvendige jeg lade andre, der lider af denne akutte sygdom, at når du har en god Cannabis olie, det kan virkelig give én en sund ny chance for at leve. hvis du tilfældigvis er behov for denne Cannabis olie kan du kontakte fundamentet, der leveres mig cannabisolie email:
      ricksimsponservices1@gmail.com

  ReplyDelete