Wednesday, 20 October 2010

Falafel som i mellemøsten

Mange har efterspurgt mig om opskriften på falafel, så her kommer den endelig:) Falafel er en god vegetarret, da den er fyldt med proteiner, fra kikærterne og bønnerne.


Det skal man bruge:

1 kop afskallede hestebønner
1 kop kikærter
2 store løg
6 fed hvidløg
1/4 bundt koriander
1/2 bundt persille
1 tsk salt
1 tsk peber

1 tsk natron
3 spsk mel

1. Læg hestebønnerne og kikærterne i blød fra dagen før.


2. Alle ingredienserne minus natron og mel, køres gennem en kødhakker, hvis sådan en ikke ejes kan de kommes i en foodprocesser og hakkes fint.

3. Hvis portionen er lidt stor frasorterer du den mængde du vil spise og nedfryser resten af massen. til en anden god gang.

4. Den mængde du vil spise samler du med lidt mel til en rigtig konsistens og tilsætter lidt natron.

5. Massen hviler en halv times tid inden du former dine falafel og frituresteger dem i rigelig  med olie.

Velbekommen!

8 comments:

  1. Falafel er altid superlækkert, men jeg har nu aldrig prøvet at lave den med hestebønner.

    Det lyder som en god ide.

    Jeg har faktisk heller ikke prøvet med natron før. Jeg tror jeg må prøve den variant.

    bedste hilsner
    Søren

    ReplyDelete
  2. Hej Søren,

    Det her er den ægte libanesiske opskrift på falafel. Man bruger en blanding af hestebønner og kikærter i opskriften og det er den rigtige måde at gøre det på. Her i DK har det været lidt svært at kunne få afskallede hestebønner og jeg tror at det er derfor man har udeladt dem. Men de giver simpelthen en hel anden effekt at bruge dem.
    Natron er til at få dem til at hæve lidt når man steger dem.

    God fornøjelse og gi endelig feedback om de lykkedes med dig:)

    ReplyDelete
  3. De ser virkelig gode ud! Jeg har faktisk aldrig smag falafel - og heller ikke lavet dem - men efterhånden har jeg set så mange lækre opskrifter, så jeg bliver altså nødt til at få det afprøvet.....

    Mange hilsner
    Birthe

    ReplyDelete
  4. Jeg vil afprøve opskriften. Du skriver en kop ? hvilke størrelse kop er der tale om her ?

    ReplyDelete
  5. Hej Anonym,

    1 typisk kop er 250 ml. Håber de bliver gode:) du må eventuelt gerne gi' noget feedback:)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete
  6. Hej kan man evt købe nogen kikærter/hestebøner som er oprørret vil så gerne spise dem Idag !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Anonymous,
      Nej desværre, ikke så vidt jeg ved. Man skal selv opbløde dem fra dagen før og man kan heller ikke bruge kikærter på dåse, da de er kogte.
      Håber alligevel i fandt ud af det:)

      mvh
      Mariam

      Delete
  7. Kan man bruge friske hestebønner?. Jeg har dem i haven, men har kun prøvet at bruge dem i salater og gryderetter.

    ReplyDelete