Monday, 14 February 2011

Fuldkornslasagne m. kylling og spinat

Valentines-middagen blev til en lækker kyllingelasagne lavet på fuldkornslasagneplader, kyllingeinderfilletter, spinat, forskellige grøntsager og bechamelsauce. I en rigtig lasagne skal man ikke være nærig med osten og den skal helst være rigtig saftig. Så brug rigelig med ost, bechamel og lav en rigtig god tomatsauce. Den her blev i hvertfald en rigtig bombe man nok ikke skal spise hver dag:) Jeg serverede den med en frisk og syrlig salat, lavet af salatblade, cherrytomater, lækre græske kalamata oliven, og en citron-olivenolie-hvidløgsdressing.

Det skal man bruge (4 personer):

1 pakke fuldkornslasagneplader

Kyllinge/tomatsauce:
500g kyllingeinderfilletter (eller bryst) skåret i skrimler
1 stort eller 2 små løg (hakket)
2 store fed hvidløg (hakket)
1 perberfrugt (halv gul og halv rød)
ca. 5 champignoner (hakket)
2 gulerødder (revet)
5 frosne kugler helbladet spinat (optøet)
1 dåse hakkede tomater
ca. 250 ml vand
1 tern maggi kyllingeboullion
Salt og peber
en håndfuld krydderurter (oregano, timian og basilikum)

(oste)Bechamelsauce:
1 spsk smør
1 spsk mel
ca. 0,5l halvt madlavningsfløde halvt mælk
et drys (ca. 2 spsk) revet mozzarellaost
1 tsk revet muskat
salt og peber

revet mozzarellaost
lidt ekstra madlavningsfløde

1. Steg kyllingestrimlerne til de er gennemstegt. Tilsæt de hakkede løg og svits yderligere et par minutter. Tilsæt hvidløg og svits et par minutter mere.

2. Tilsæt de revne gulerødder, champignoner og peberfrugt og svits med i ca. 5 min. Tilsæt nu de hakkede tomater, vand og boullion samt krydderier og bring det saucen i kog, og lad den derefter stå og småsimre ved lav varme mens du laver bechamelsaucen.

3. Smørret smeltes i en kasserolle. Melet røres i, og der røres forsat rundt et lille minuts tid (melet afbages). Tilsæt mælk/fløde lidt ad gangen, idet saucen efter hver tilsætning piskes godt blank. Når saucen er kogt igennem et par minutter, smages den til med salt, peber, revet muskatnød og ost.

4. Nu skal lasagne'en bygges. Kom lidt af tomatsaucen i bunden af en bradepande. Kom et lag lasagneplader nederst. Kom dernæst kyllinge/tomatsauce over og spred lidt spinat henover. Kom bechamelsauce og revet ost over som det sidste. Læg nu endnu et lag lasagneplader og gentag indtil du ikke har mere af hverken bechamel, kyllingesauce eller plader.

5. Bag i ovnen ved 250 grader- ikke varmluft, i 20-30 min.

6. Server en frisk salat til. Velbekommen:)

8 comments:

 1. Hvor er du ond du ikke inviterede mig mariam nu jeg rigtig kedaf det :(

  ReplyDelete
 2. Hehe, nåårh lille Mona...Der er mere tilbage så du skal være hjertelig velkommen:)

  ReplyDelete
 3. Kan jeg ikke Mallak er hjemme hos mig og jeg skal jo passe den lille som du ved :-( Men det sergodt nok lækker ud OGSÅ SELVOM det er nogle sunde lasagneplader :D

  ReplyDelete
 4. Assalamu alaikum søster.

  Tak for en god og inspirerende blog! :)

  Smager retten godt med hvedelasangeplader eller skal det helst være fuldkornslasangeplader?

  ReplyDelete
  Replies
  1. W.s:)

   Glad for at du kan bruge mine opskrifter:)

   Jeg er sikker på at det smager ligeså godt med almindelige hvedelasagnaplader. Herhjemme prøver vi bare at spise så groft som muligt, så det indebærer også at al pasta bliver skiftet ud med fuldkornspasta:)

   mvh
   Mariam

   Delete
 5. Hejsa.
  vil gerne starte med at takke dig for din inspiration og lækre opskrifter med billeder. Man får lyst til at prøve det hele med det samme! Jeg står og vil gerne lave denne lasagne med kylling og spinat men da jeg har en mand som er på en livsstilsændrende kur går han meget op i kalorieindtag. Kan du måske fortælle mig hvor mange ca kalorier der er i denne ret?

  ReplyDelete
  Replies
  1. hej Anonym,

   Jeg er glad for at jeg kan inspirere med min mad, det er jo trods alt hele ideen med min blog:)

   Jeg har desværre ikke talt kalorier på denne ret og gør det generelt heller ikke på min mad. Ved større ønske kunne det godt ske at jeg begynder:)

   Men jeg vil sige at denne lasagne nok har rigelig med kalorier i sig eftersom jeg ikke har sparet på noget som helst. Størstedelen af kalorierne kommer fra bechamel(oste)saucen, samt den ekstra fløde og al osten mellem lagene. Så jeg vil råde til at lave en helt almindelig bechamel kun med mælk, uden fløde eller ost, samt evt. kun tilsætte ost på toppen af lasagnen og ikke mellem alle lag. Så har du ihvertfald reduceret i kalorieindholdet uden at gøre den mindre lækker kan jeg garantere dig for:)

   Mvh
   Mariam

   Delete
 6. Hej Mariam. Mange tak for dine opskrifter, som ser virkelig sunde - men også lækre ud, det er jo ikke altid, at de to ting forenes. Jeg har længe ønsket at lave sundere lasagne, så jeg glæder mig til at prøve din. Venlig hilsen fra Margrethe fra 41 :-)

  ReplyDelete