Nå men for at komme tilbage til nuet....Hvad skulle vi gøre uden kartoflen? Uden flødekartofler, kartoffelmos, pommesfritter, brune kartofler, nye kogte kartofler, kartoffelsuppe, chips, fyldte kartofler, hasselbach kartofler, bagt kartoffel og jeg kunne endnu engang blive ved i det uendelige! Jeg elsker kartofler i alle dens forklædninger og har faktisk svært ved at finde min ynglings. De her to opskrifter er dog en god tilnærmelse på mine favorit kartofler som tilbehør eller som nipse mad. Den franske udgave er hvidløgsstegte kartofler stegt i andefedt, den anden er en engelsk udgave kogte dernæst bagte kartofler i rigelig olie. Ingen af dem er særlig kaloriefattige med dælme om de smager godt! De franske fik vi sammen med en gang laksesteaks og blomkålspuŕe. Jeg har kun en ting at sige...smid aldrig andefedt ud!
Pommes Sarladaise:
2 store bagekartofler skåret i tern på ca. 2x2cm
2 spsk andefedt
6 fed hvidløg (halvdelen presset halvdelen hakket fint)
et lille bundt persille hakket
rigeligt salt
1. Kog kartoffelternene halvt møre i rigelig saltet vand.
2. Varm andefedten op i en tykbundet høj pande (eller gryde) og steg kartoflerne sprøde på alle sider. Vend dem jævnligt.
3. Tilsæt hvidløg og lad det hele snurre sammen et par minutter. Tag af varmen og vend persillen i. Salt godt og vupti har du muligvis de bedste, lækreste kartofler.
Så mange kartofler man kan spise.
masser af vegetabilsk olie (raps eller solsikke)
et drys friskhakket rosmerin
rigeligt salt
peber
1. Kog kartoflerne i deres skræl så de lige præcis er blevet mørre.
2. Med en gaffel "rives" skrællen af kartoflerne så der dannes fordybninger i kartoflen. Det gør ikke noget hvis der sidder lidt skræl på.
3. Kom kartoflerne i et ovnfast fad og overdyng dem med olie, salt og krydr med rosmerin og peber. Bagt dem i ovnen på 200grader varmluft til de er lækre gyldne og sprøde.
Velbekomme!
Åh, men altså, hvor ser det skønt ud :-)
ReplyDeleteMange hilsner
Birthe
elsker kartoffler. Det der får gang i mundvandende :)
ReplyDeleteHej Birthe og Misbah,
ReplyDeleteDet smager også skønt og jeg ELSKER også kartofler:)
Mvh
Mariam
De ser SÅ lækre ud de kartofler - det gør det meste faktisk når det er stegt i andefedt ;)
ReplyDeleteJeg har kigget en del af dine libanesiske opskrifter igennem, og det er da helt klart noget jeg skal have gjort noget ved. Især de mange salater tror jeg vil gøre lykke her - super lækre ser de i hvertfald ud!
Hjemmelavet falafel må også være et kommende projekt... ;)
Det ser super lækkert ud :)
ReplyDeleteHilsen
Henrik
http://www.mobilreparationer.dk/