Friday, 25 May 2012

Lækker dessert -Min fortolkning af Raw Food:)

Til alle mine trofaste læsere og min udholdende blog:) Jeg har savnet jer! Livet har altså taget meget af min tid, og desværre har bloggen måtte være tålmodig....Det er ikke fordi jeg har glemt jer:)
Her er en lille opskrift som undskyldning, er sikker på at det kan gøre det;)
For et stykke tid siden begyndte jeg at eksperimentere lidt med noget raw food, men var ked af at konstatere at det ikke helt var noget for mig. Jeg var super glad for tanken meeeen jeg tror at jeg er en lidt for stor madelsker til at boykotte en meget stor del madvare og tilberedningsmetoder.
Men lidt godt har jeg da fået med i kufferten, så inspireret af konceptet og tilføjet andre lækre elementer kan man få lavet noget der bare siger waw:) Ingen sukker, ingen mel, ingen mælkeprodukter, alt for godt til at være sandt:)

Denne her dessert er lavet på øjemål, så jeg har ingen egentlige mål. Men hold jer ikke tilbage for selv at prøve jer frem, det kan jo ikke skade nogen:)

Det brugte jeg:

Bund:
Dadler
cashewnødder (usaltet)
mandler (usaltet)
1 spsk kokosolie
pensles med mørkchokolade

Jordbærmouse:
1/2 pose frosne jordbær + lidt hindbær
2-3 bananer
1 spsk kokosolie
1 spsk agar agar

Chokolademouse:
Mørk chokolade
Æggehvider
Piskefløde 

Pyntes  evt. med bær og chokladestykker 

1. Blend mandler og cashewnødder groft. Udsten dadlerne og bland med. Tilsæt kokosolie og masser dejen lidt så det hele bliver godt fordelt. Det skal være en fast masse som hænger sammen. Tryk den flad i en springform beklædt med bagepapir. Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn og pensel bunden med et tyndt lag. Stil springformen i køleskabet mens du laver mousene.

2. Bær tøes lidt op i en kasserole over lav varme. Agaren tilsættes og det koger op. I en skål blendes bærene med banan og kokosolie. Massen er hverken tyk eller tynd. Hælddes over bunden og stilles på køl indtil den er stivnet.

3. Mørk chokolade smeltes over vandbad. Piskefløde piskes til fløde. æggehviderne piskes stive. Chokoladen vendes i æggehviderne. Fløden vendes i chokolade- og æggehvidemassen. Når jordbærmoussen er så godt som stivnet, hældes chokolademoussen over og og det hele stilles på køl igen minimum et par timer.

Før servering tages "kagen" ud af springformen og pyntes med bær og chokolade.

Velbekomme:) 
8 comments:

 1. Hvor skønt at "høre" fra dig igen :-) Hvordan går det med den lille, som vel egentlig ikke er så lille mere ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er også dejligt endelig at tage sig sammen til at blogge igen:) Dejligt at være tilbage igen:)
   Det går rigtig godt med Elias, han er jo snart et år gammel, så tiden flyver jo bare afsted, så det er meget svært at følge med for tiden:)

   Delete
  2. Det er også skønt at have dig tilbage, du har været savnet :-) Åh gud, er han allerede blevet så stor, hold da op hvor tiden bare flyver afsted!!

   Delete
 2. Dejligt at se at du er tilbage :)

  Det lyder som en lækker sommerkage/tærte!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak Sjønne:) glæder mig også til at blogge lidt mere:)

   Delete
 3. Assalaam Alaikum!
  Den dessert ser såååå lækker ud! Har "pinnet" den på Pinterest :-) Og glæder mig til selv at lave den en dag.
  Wasalaam!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej rose Water,
   Hvad er pinterest?
   Jeg kan helt klart anbefale den:)

   Mvh
   Mariam

   Delete
 4. Pinterest er en online "opslagstavle" hvor man kan "hænge alt det op" som man elsker :-) Man laver sine egne boards og kan samle dét man har lyst til. Du kan kigge forbi mine boards hvis du har tid og lyst: http://pinterest.com/rosewater/ Jeg mener, at man godt kan se andres boards selvom man ikke er tilmeldt siden...

  Mange hilsner :-)

  ReplyDelete