Tuesday 7 February 2012

Caramelized Chicken with Sweet Potatoes

Efter en laaaang pause fra bloggen kommer endelig en lille opskrift som er yderst lækker. Til min fødsesldag fik jeg en opskriftbog fra min svigermor. Creole, ja det hedder den. Altså opskrifter fra det creolske køkken skrevet af Babette (ja det hedder hun); yderst interessante og indbydende retter, med masser af fiskeopskrifter og rigelig med eksotiske frugter som kokos, mango, guava med flere.... Indtil videre har jeg prøvet 2 af kyllingeopskrifterne, den ene hele to gange endda! Ja så gode er de. Denne her er en karamelliseret kylling med søde kartofler. Jeg har ikke rigtig fundet ud af hvad jeg mener om søde kartofler endnu, men jeg eksperimenterer stadig. I opskriften skal man bruge en speciel krydderiblanding som hedder graines a roussir. Den består af bukkehorn, spidskommen og gule sennepsfrø, så jeg tilføjede bare de 3 krydderier.

Det skal man bruge:

1 kylling
2 spsk eddikke (hvidvins)
2 spsk solsikkeolie
6 fed hvidløg (hakket)
1 finthakket rød chili (eller efter smag)
salt og peber

2 spsk sukker
1/2 tsk sennepsfrø
1 tsk spidskommen
1/2 tsk bukkehorn (kan undlades)
en sjat kulør
1 foråsløg finthakket
2 løg hakket
2 laubærblade
2 stilke timian
2 spsk revet ingefær
2 hele kardemmomefrø
250 ml hønsefond
1 spsk majsstivelse (maizena)


3 sweet potatoes (i tykker skiver)
olie til stegning

1. 4-5 timer før tilberedning parteres og marineres kyllingestykkerne i hvidløg, eddikke, chile, salt og peber. Stilles på køl indtil brug.

2. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde. Når den er varm tilsættes sukker og man rører rundt indtil sukkeren er opløst og er blevet brun. Brun kyllingestykkerne på alle sider og farv med kulør. Tilsæt forårsløg, løg og marinaden (hvidløg, chili og eddikke) og rør lidt rundt.

3. Tilsæt laubærblade, timian og vand så det knap nok dækker og lad det simre under låg i ca. 20 min.

4. Opløst maizenaen i lidt af hønsefonden og tilsæt den med resten af fonden. lad retten koge op og skru derefter ned og lad stå og simre i ca. 15 min.

5. Kartoflerne koges halvt møre i letsaltet vand i ca. 15 min. Derefter steges de i rigelig olie på alle sidder.

Server retten med de søde kartofler og garner med hakket persille, forårsløg og rød peberfrugt.

Velbekomme:)

4 comments:

  1. Goddag,long time no see :) lækker lækker ret. Jeg bliver helt sulten.
    Vh Misbah

    ReplyDelete
  2. Glemte at skrive at kog bogen lyder også rigtig lækker. Jeg kunne godt tænke mig en ret med guava vh misbah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hejsa Misbah,

      Ja rigtig lang tid siden:) Har bare haft så travlt med studier og lillemanden...håber jeg kan finde tid til at holde opskrifterne opdateret:)

      Skal se hvad jeg kan finde på med guavaen;)

      mvh
      Mariam

      Delete
  3. Uhmmm, det ser godt ud. Jeg har tildelt dig en blog award, se mere på min side :-) God weekend.
    Kh Sara

    ReplyDelete