Friday, 11 November 2011

Tunbøf på bund af perlespelt/jordbærsalat toppet med wasabi/avocadopuréJeg har altid haft lyst til at prøve mig med tunbøf, da den jo ikke er helt som andre fiske. Dejlig rød og fast i strukturen og smager næsten som en lækker mør bøf, bare endnu mere mør! I foregårs var manden forbi torvehallerne og kom overraskende nok hjem med to lækre tunbøffer og en buket roser. Så bliver man da glad:) Tunbøfferne var ikke så billige (omkring 300kr kiloet), så jeg blev faktisk lidt nervøs over at skulle tilberede dem, hvis nu det skulle gå galt. Men det endte da ganske godt, selvom gemalen syntes at det var et lidt for fimset måltid:)

Det brugte jeg:

Tunbøffer:
2 tunbøffer
1 presset fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
lidt hakket rød chili
saften af en 1/2 citron
en sjat soya

Perlespeltsalat:
2 dl kogt perlespelt (følg anvisningen på pakken)
1 æble
1 stængel bladselleri
en lille håndfuld jordbær
1 lille forårsløg'
en god sjat olivenolie
et sqeeze citron
1 tsk honning
salt

Wasabipuré:
1 avocado
1/2 moden tomat
1 lille fed hvidløg
1 tsk wasabi

pynt med brøndkarse


1. Mariner tunbøfferne i ca. 1/2 time med alle de nævnte ingredienser i køleskabet.

2. Hak alle grøntsagerne til salaten fint og bland med den kogte perlespelt og dressingen.

3. Blend alle ingredienserne til wasabipuŕe.

4. Steg tunbøfferne 3 minutter på hver side i lidt smør og olie og anret dem på en bund af perlespeltsalat og top med lidt wasabipuré og pynt med brøndkarse.

Velbekomme:)

5 comments:

 1. Hej Mariam , det hele ser lækker ud, kunne godt tænke mig at prøve især wasabi pureen. kh Misbah

  ReplyDelete
 2. Din mand er da bare en skat, med de blomster og de tunbøf er jeg solgt:D Elsker din korte historier og oplevelser om hvordan råvarer bliver til en lækker kærlig ret;) Keep it up mom:) Nu til bøfferne..jeg skal også snart til at prøve dem, og har set i tv man kan dyppe tunbøffen i sesam stege en tunbøf 1 min på hver side og servere med tangsalat..lækkert:D Ved ikke om det bliver alt for råt til mig, men tror du ikke hvis jeg kan lide sushi kan jeg så ikke også lide tunbøffen lidt lyserød? Den må ikke blive skamstegt, så den ender som en kedelig bøf:D

  ReplyDelete
 3. Hej Misbah,

  Den var rigtig god den puré, og det der blev tilovers spiste jeg som dip til nogen saltede chips. Det var også rigtig lækkert:)

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 4. Hej Alia,

  Ja er han ikk bare en skat:)
  Jeg synes personligt at 1 min på hver side er alt for lidt. Men det er jo en smagssag. Mine blev rigtig lækre medium stegt efter min smag.
  Jeg er personligt ikke så vild med tangsalat, men det med sesam lyder også rigtig godt, men så tror jeg at du har ret i at de kun må få 1 minut på hver side ellers vil sesamen nok brænde på.

  mvh
  Mariam

  ReplyDelete