Tuesday, 15 February 2011

Pølsehorn!


I dag var jeg i frederiksbergcenteret for at shoppe efter et par graviditetsjeans, da mine jeans er begyndt at genere mig (Ja, jeg har endelig fået en lille mave:)). I centeret er der en føtex, og dens bager vender ud mod alle butikkerne og sender fantastiske dufte ud i det store center, for at tiltrække kunder som mig:) Men der er én bestemt duft der altid tiltrækker mig i deres bager, nemlig pølsehorn! Det dufter simpelthen bare så godt, og man bliver rigtig lækkersulten. Hver gang jeg skal shoppe der, ender det altid med, at jeg kommer hjem og skal bage nogen pølsehorn selv, og sådan var det også i dag, selvom jeg har travlt med at nå det hele. Vi skal nemlig i Imperial og se Tourist, men så må jeg jo bare spise dem der:) rigtig hyggeligt, friske-hjemmebagte pølsehorn! De andre bliver nok jalous:)

Opskriften kommer når jeg er tilbage:) Fortsæt god aften allesammen.

Det skal man bruge (ca. 32 "små" pølsehorn):
2,5dl vand
50g gær
50g smeltet smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
450g mel
æg til pensling

Pølser

1. Brug en stor skål til at røre gæren ud i lunken vand tilsat salt, sukker og smeltet smør. Tilsæt melen lidt efter lidt indtil du har en fast dej. Ælt den godt i gennem og dæk den til men en ren frysepose og et viskestykke, så al luft udebliver. Lad den hæve 1/2 time.

2. Slå luften ud af dejen og del den i 4 lige store boller. Lad dem hæve i yderligere15 min.

3. Rul bollerne ud til flade "pandekager" og skær den ud som en pizza i 8 lige store stykker.

4. Skær evt pølserne i halve. Læg en pølse på hver af de 8 stykker på den bredeste ende og rul langsomt dejen rundt om pølsen som en giffel. Pensl med æg.

5. Bag i ovnen i midterste rille på 250 grader (ikke varmluft) i 20-30 min.

Velbekommen!

2 comments:

 1. Ej, hvordan vidste du jeg lige havde lyst til pølsehorn?!?
  Dem glæder jeg mig til at prøve.
  Men skal de virkelig have 20-30 min v. 250 grader? Hold da op!?

  Mmmmm. Bliver altid så sulten af at læse din blog.

  ReplyDelete
 2. Ja, altså jeg havde sat uret til 20 min, men da det ringede var jeg lige i gang med noget, så der gik lige nogen minutter ekstra før jeg fik dem ud. Men det er nok tættere på 20 min end 30;) Men opskriften på dejen er virkelig super lækker, smøren gør noget helt specielt:)

  ReplyDelete