Wednesday 2 February 2011

Marinerede Tigerrejer m. avocado og mango


Denne her rejecocktail var vores forret til nytår, som snart er ved at være meget lang tid siden. Vi var 20 mennekser så det skulle være noget praktisk, luksuriøst og samtidig hurtigt at lave. Så jeg valgte en at lave en klassikker på min egen måde. Jeg synes det var rigeligt med 4 store tigerrejer til hver, og på den måde kan man regne ud hvor meget man skal købe af ingredienser til det antal personer man laver den til. Server den med en skive brød.

Det skal man bruge til 4 per.:

16 Black tigerrejer (ikke de lyserøde kogte)

Marinade:
3 fed hvidløg hakket på langs
4 spsk soja
citronsaft fra en 1/2 citron
1 spsk avocadoolie (eller alm. olie)
1 knivspids frisk chili (hakket meget fint)
salt og hvidpeber

1 moden avocado
1 moden mango
Begge skåret i lidt tykkere strimler
Spinatblade eller blandet grøn salat.

Dressing:
Et par stilke hakket frisk basilikum
2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
1 spsk sød chilisauce (kan undlades)

1. Mariner rejerne i en skål med alle ingredienserne for marinaden et par timer inden servering.

2. Anret en bund af spinatblade, mango og avocoda lige inden forretten skal serveres.

3. Steg de marinerede rejer ved høj varme et par minutter til de er lyserøde. Lad vær med at overstege dem, da de meget hurtigt bliver alt for seje.

4. Anret nu med 4 stk rejer på vær tallerken og hæld ca. 1 spsk dressing udover før servering. Server med frisk brød til.

Velbekommen:)

No comments:

Post a Comment