Wednesday, 2 February 2011

Oksemørbrad m. fyld af svampe, svesker og fetaost

Mere fra vores nytårsmenu...Her valgte vi at lave to forskellige hovedretter, hvor den ene var arabisk. Kæmpe risfad med kød og lækre krydderier overpyntet med ovnstegt kylling og ristet nødder. Man siger, at det også er vigtigt at øjnene bliver mætte når man ser, og mon ikk de gør med sådan et fad:)

Til denne ret man enten stege kylling i ovnen og anrette den ovenpå risene som vist på billedet, eller også kan man koge en kyllin, pille den, og anrette den ovenpå risene med nødderne ovenpå. Til den første løsning bliver man nødt til at bruge maggi-boullion-terninger til at krydre risne, til den anden løsning kan man bruge boullionen fra den kogte kylling. Jeg foretrækker faktisk en blanding af de to, nemlig hvor jeg ovnsteger noget af kyllingen og laver en hønsefond ud af en del af den som jeg ikke steger. Men det gør man som man har lyst til.
Opskrift til ca. 4 personer:
100-200g hakket oksekød (jo mere oksekød jo mere gavmild er man:))
1 tsk muskat
1 tsk kanel
1 tsk sort peber
salt

1 kop ris (Jeg bruger pakistanske Blue Diamond ris, som er halvt parboiled, de er super da de ikke klistrer og kornene er smukke lange)
1,5 kop hønsefond*

en god håndfuld usaltet blandede nødder (smuttede mandler, cashew, pinjekerner, pistacie)

1. Læg risne i blød i rigeligt med vand i minimum 1/2 time.

2. Steg oksekødet i en tykbundet slip-let gryde og krydr med alle krydderierne samt smag til med salt.

3. Vask risne grundigt over flere gange til vandet fra dem bliver helt klart.**

4. Tilsæt risne kødblandingen og rør det hele godt sammen. Tilføj hønsefonden og lad risne koge op. Skru ned for varmen og kom låg på gryden og lad den stå ved svag varme indtil al vandet er fordampet (ca. 20 min). 

Velbekomme:)

* Når man laver en hønsefond er det vigtig at bruge kylling med ben og skin, da al smag stortset kommer fra dem. Kog kyllingen op i rigeligt med vand og skum af. Tilsæt derefter laubærblade, et par hele kardemomme- og nellikkefrø, salt og et stort løg skåret i grove både og lad kyllingen koge indtil den er blevet mør. Så simpelt er det at lave en smagfuld fond:)
**Grunden til man vasker indtil risnes vand er blevet klart er, at man på den måde har skyllet det meste af stivelsen væk og på den måde får lækre løse ris der ikke klistre.

Den anden hovedret var også en sikker vinder; oksemørbrad fyldt med en blanding af svampe, svesker, og fetaost, krydret med persille, timian og hvidløg. Serverede også denne på et stort fad anrettet med ovnbagte kartofler og sovs.

4 comments:

 1. Thank you:) if anyone is interested in the recipes just tell me so and I'll post them.

  regards
  Mariam

  ReplyDelete
 2. Salam Mariam,

  Er den arabiske ret ikke den man kalder Kabsa? :)
  I såfald, vil du ikke ligge opskriften op? :)

  ReplyDelete
 3. Salam,

  Jo den arabiske ret er den libanesiske form for kabsa der hedder tetbiia...Jeg skal nok skrive en opskriften ind hurtigst muligt:

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete