Wednesday 2 February 2011

Ægte Libanesisk Humus


Humus er også en af de libanesiske klassikere som er blevet verdenskendt og elsket. Den smager også bare super godt og kan bruges i mange kombinationer; f.eks som dip, tilbehør til kød, som ekstra smag i en sandwich osv.... Her er opskriften på en delikant og lækker cremet hjemmelavet en som man bare må afprøve. I opskriften bruger jeg kikærter på dåse, da tørrede kikærter kræver længere tid at forarbejde. De skal lægges i blød i rigelig vand fra dagen før og koges godt til de bliver bløde. 
Det skal man bruge:

1 dåse hele kikærter*
saften fra 1/2 citron
1 fed hvidløg
2 spsk Tahine**
1 spsk græsk yogurt
1 spsk olivenolie
1 tsk salt

1. Hak først hvidløget fint i en foodprocessor.

2. Hæld vandet fra kikærterne og tilsæt dem til hvidløget. tænd endnu engang for foodprocessoren til kikærterne også er finthakkede.

3. Tilsæt nu resten af ingredienserne og bland det hele i processoren indtil det bliver til en ensartet cremet masse. Hvis humusen bliver for tyk kan man tilsætte lidt mere yogurt. Hvis den bliver for tynd tilsættes lidt flere kikærter. Det man man gøre som man synes. 

Server humusen i en dyp skål. Lav et lille hul i midten og fyld dette med olivenolie Server med frisk arabisk durumbrød. Velbekommen:)

* Kikærterne fås i samtlige grønthandlere eller delikatesebutikker.
** Tahine er en pasta lavet af sesamolie, som ligeledes fås hos samtlige arabiske grønthandlere. Tahine er en afgørende ingrediens i humus og kan ikke undlades.

No comments:

Post a Comment