Thursday, 7 April 2011

Saftige Rosinboller

Der skal jo ikke lægges skjul på at jeg jo ikke er det store bagemenneske. Jeg hader simpelthen dej. Det er ikke noget jeg kan gøre så meget ved, jeg hader bare når mine hænder bliver klistret ind som de gør når man skal samle en dej. Men men men, det betyder jo ikke at jeg ikke kan li bagværk, for jeg elsker jo friske hjemmebagte boller eller brød, som næsten lige er kommet ud af ovnen og er lidt lune, med smør og en lækker hjemmelavet marmelade, mmm det er bare så lækkert:)
Jeg har længe gået og tænkt over at nu måtte jeg altså gi' det en chance og overvinde min frustration. I dag besluttede jeg mig for at nu skulle det være nu; Min første bageopskrift på bloggen!
 Jeg har for et års tid siden smagt de lækreste saftigste boller nogensinde, som min veninde havde lavet i forbindelse med en fødselsdag. Hun har opskriften fra hendes mor, som simpelthen er kendt for hendes lækre boller. Så det var bare om at finde papir og blyant frem og ringe til hende. Det er en meget simpel opskrift (plejer brød ikk' at være det?) og ens hænder bliver slet ikke klistret, weehee:D HUn gav mig grundopskriften på dejen, men man kan jo tilsætte gulerødder, chokolade, kerner eller hvad man synes er lækkert. Jeg lavede dem med rosiner, for det elsker jeg:)

Det skal man bruge (ca. 15 stk):

50g gær
2 dl mælk
100g  smeltet smør
1 spsk sukker
1 knivspids salt
1 æg
500g mel
(rosiner)
æg til pensling

Opløs gæren i lunken mælk og smør. Tilsæt sukker, salt og æg, og rør det sammen.
Tilsæt mel ca. 400g til at starte med, og rør godt rundt med en ske til dejen begynder at slippe. Tilsæt de sidste 100g lidt ad gangen til dejen har en passende konsistens. Den er rimelig lind pga smøren.
Lad hæve i ca. 30 min, hvorefter bollerne formes til ca. 15 stk, pensles og efterhæver i endnu 30 min.
Bag i midten af ovnen på 225grader ca. 10 min.

Spis dem lune med lidt hjemmelavet marmelade. Velbekommen! 

Lidt ekstra billeder ude fra landet:)

Vores dejlige æggeproducenter, som bare er guld værd!

Se vores fine hvidløg hvor store de er blevet (Sara, det er dem du har været med til at plante;))

4 comments:

 1. Uhm! De ligner min mors rosinboller! :-)

  ReplyDelete
 2. Århhhh, hvor ser de GODE ud!! :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 3. Det var også de bedste boller jeg havde smagt. Resten af familien var også glade for dem, så jeg faktisk bagte dem dagen efter også:)

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 4. hvilken mælk vil du anbefale`?:)

  ReplyDelete