Friday, 8 April 2011

Lækre Brownies med Valnødder


Så blev et tid til at prøve en opskrift på brownies. Det havde jeg aldrig prøvet at lave før. Jeg har altid syntes at brownies var lidt for søde til min smag, så derfor valgte jeg at server dem med en god vanilieis og lidt frugt (her jordbær og ananas). Det er jo ikke årstiden for jordbær, så det er lidt risikabelt at investere i nogen på denne tid, men man har jo lov til at være gravid, ikk?! :P
Opskriften blev jeg inspireret af fra Mira's blog, hvor hun har lavet de perfekte brownies, jeg har bare lavet en lille smule om på målene, men det gjorde dem i hvertfald ikke ringere:)

Det skal man bruge:

175 g smør
200 g mørk chokolade (god kvalitet)
150 g brun farin
150 g sukker
130 g hvedemel
3 æg
70 g valnødder (og nogle enkelte til pynt ovenpå kagen)

1. Bræk chokoladen i stykker og kom den i et vandbad sammen med smør. Lad det stille og roligt smelte sammen, mens du rører i det af og til. Når det hele er smeltet, kommes begge slags sukker i. Pisk til sukkeret er opløst.

2. Kom chokolademassen i en skål og tilsæt melen. Rør æggene i dejen et ad gangen. Dejen bliver meget elastisk og slipper næsten skålens kanter. Hak nødderne i lidt mindre stykker (ikke for små) og kom dem i. Hæld dejen i en form på ca. 22×30 cm beklædt med bagepapir, og bag ved 170 grader i ca. 30 min.

2 comments:

 1. Uhmm, de ser gode ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 2. Hej Birthe,

  Ja de smagte også vildt godt. Når man havde taget en blev man nødt til at tage den næste:)

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete