Monday, 11 April 2011

Meatballs m. pinjekerner og soltørrede tomat i fløde/tomat sauce m. squash og champignoner


Efter en tur til Sorø i weekenden hos forældrene, hvor jeg lod mor hundrede procent om madlavning, er vi nu tilbage i storbyen, hvor man selv står for tingene:) I dag biksede jeg lige en lækker kødbolle-ret sammen, som manden blev helt vild med. Hans nye livret påstår han (men jeg ved at han har mange livretter):D Men man må give ham ret; den smagte bare SÅ godt at man nok bliver nødt til at lave den igen. Det er et godt alternativ til almindelig pasta med kødsauce som godt kan blive lidt kedeligt i længden.
Jeg havde lidt frisk dild, som var ved sit sidste åndedræt, så det blev hakket og blandet i kødbollerne. Pinjekernerne prikkede jeg i bollerne efter jeg havde formet dem. Jeg servede den med frisk fuldkorns-fettucine, men kan forestille mig at ris også kan gå.

Det skal man bruge:

Kødboller:
500g hakket oksekød (jeg bruger 4-6%)
1/2 løg (revet)
2 fed hvidløg
3-4 stk soltørrede tomater (finhakket)
En håndfuld frisk dild (hakket)
salt og peber

Tomat/flødesauce:
1/2 løg (finhakket)
2 store tomater (finhakket)
1/2 squash (skåret i halve måner)
4-5 champignoner i skiver
1/4 l. madlavningsfløde (18%)
1/2 dl vand
salt og peber
drys oregano og basilikum

1. Bland ingredienserne til kødbollerne og form farsen til runde kugler. Prik 2-3 stk pinjekerne ind i kødbollerne og steg dem på alle sider i en dyp pande.

2. Tag kødbollerne op af panden og svits løg til brunede.

3. Tilsæt de hakkede tomater og lad væsken sive ud af dem. Tilsæt squash og champignoner og lad dem svitse med et par minuter.

4. Hæld fløden over og krydr med salt, peber, basilikum og oregano.

5. Smif kødbollerne tilbage i panden og lad det hele simre 5-10 min. Ikke alt for meget, da squashen ellers bliver for blød og smattet.

Server med frisk fuldkornspasta og evt. et drys parmasan. Velbekommen!

5 comments:

 1. Åhhh, hvor ser det godt ud!!! Det skal da helt sikket laves :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 2. Det smagte virkelig godt. Spiste lige de få rester i dag til frokost. Jeg kan i hvertfald sige at den ikke var forringet!

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 3. mariammmmmmmmmmmm ktiir heik sar 2amtin badik tejeeee
  ana ktiir like

  ReplyDelete
 4. Du er altså virkelig ond.. Du poster det ene lækre indlæg efter det andet.. Denne ret skal helt sikkert også afprøves, selvom kæresten ikke er glad for squash, så må han fiske udenom dem.. pinjekernerne må jeg hellere undlade, ellers går han da helt i koma :-p

  ReplyDelete
 5. Hehe, jeg elsker jo at forkæle mig selv og andre med mad, så det stopper jeg nok ikke med lige foreløbig:)
  Du må vænne din kæreste til ikke at være kræsen. Squash smager jo ikke af noget!! Er sikker på at han ikk vil klage:) Held og lykke og skriv endelig tilbage om hvordan det går.

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete