Wednesday, 13 April 2011

Crispy KyllingI går aftes havde jeg lyst til lidt junk, og fik helt vildt lyst til dypstegte kyllinger. Det smager altså bare godt. Så engang i mellem må man godt synde lidt. Jeg lavede dem ala små chickennuggets (men selvfølgelig uden most kyllingekød med skind og brusk og alle mulige kunstige smags- og tilsætningsstoffer).
En essentiel ting når man dypsteger kød, er at man har tilsat krydderiene til den piskede æg og ikke i brødkrummerne. På den måde bliver krydderiene ikke forhindret i at nå ind til kyllingekødet og give den krydrede smag som man ønsker. Man kan også bruge de krydderier man ønsker, såsom indisk gharam masala eller f.eks tandoori.
Det er en meget ligetil opskrift og jeg serverede dem med en lækker karrysovs, vilderis og sprød salat af romaine, blomme-cherrytomater og avocado). Mums det smagte lækkert.

Det skal man bruge (2 personer)

400g kyllingeinderfillet (eller bare filletter)
mel
2 æg
1 tsk løgpulver
1/2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
rigeligt med salt
peber
Rasp eller brødkrummer fra gammelt brød
ca. 1/2 l olie til stegning

1. Skær filletterne i passende stykker, dup dem tørre og vend dem i mel.
2. Pisk æg og krydderier sammen.
3. Vend kyllingestykkerne i æg og dernæst brødkrummer.
4. Opvarm olien til den begynder at lave små bobler.
5. Frituresteg kyllingestykkerne og server enten som snack med chilisauce eller som måltid med karrysovs, vilderis og sprød salat.

Aftenens tallerken

3 comments:

 1. Haps, det skal da på madplanen :-) Har gået og sukket efter det i lang tid efterhånden, men ikke lige fået taget mig sammen....

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 2. Nøøøj de ser lækre ud.. Dem vil jeg helt sikkert afprøve, måske de endda kunne komme på madplanen i næste uge :-)

  ReplyDelete
 3. Hehe, Sådanne madoplevelser er svære ikke at hungre efter engang i mellem. Men jeg har besluttet at når vi mennesker sådan hungrer efter friture og oliestegt mad, så er det simpelthen fordi vi har brug for det! Vores krop vil ha' det! Nam nam:)

  Mvh Mariam

  ReplyDelete