Thursday, 14 April 2011
Trøffel-chokoladekage m. hindbærskum
I går fik vi min svigermor, hendes gemal og min gemals lillebror på besøg. De havde længe snakket om kinesisk mad, specielt forårsruller, så jeg tænkte at jeg ville bikse noget kinesisk sammen. Det blev til 2 forskellige slags forårsruller (m. oksekød og vegetar), kylling i sur-sød sauce m. ris og stegte tigerrejer. Jeg blev rigtig populær hos dem alle. Selv mandens lillebror, som normalt er meget beskeden i sine potioner og egentlig nok lidt kræsen. Så det var dejligt:)
Vi skulle selvfølgelig også have en dessert, så jeg var jo inde og blogge lidt for lidt inspiration og fandt en lækker kage m. trøffel hos Piskeriset på eventyr. Jeg byggede bare lidt videre på den og ændrede på nogen mål, som jeg synes. Det blev en rigtig succes og de få rester er næsten allerede blevet spist i dag.
Her kommer opskriften på kagen. Opskrifterne på forårsrullerne kommer på et andet tidspunkt.
Det skal man bruge:
Chokoladekage:
150g smør
250g brunfarin
3 æg
180 g mel
2 tsk vanilie
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
40 g kakaopulver
150 g god mørk chokolade
3 dl kærnemælk
Trøffel:
2 dl piskefløde
200g mørk chokolade
Hindbærskum:
Stor håndfuld optøet hindbær
2,5 dl piskefløde
Snart med chokoladetrøflen da den skal køles:
1. Opvarm fløden i en kaserole til lige inden kogepunktet.
2. Smelt chokoladen i fløden og rør til en homogen masse.
3. Stil på køl i fryser ca. 1 time.
4. Pisk den let efter afkøling.
Kagen:
1. Pisk smør og brunfarin til en ensartet masse.
2. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
3. Bland alle de tørre ingredienser (mel, vanilie, bagepulver, natron og kakaopulver) og tilsæt til æggemassen sammen med kærnemælken.
4. Smelt chokoladen over vandbad og bland i kagedejen.
5. Bag kagen på midterste rille ved 190 grader (ikke varmluft) i 50-60 min.
6. Lad kagen køle før den vendes ud af formen.
Hindbærskum:
1. Pisk fløden til den er rund.
2. Mos hindbærene let og bland i fløden.
Skær kagen i to bunde og smør hindbærskummen på den ene. Læg den anden bund på og smør chokoladetrøflen på kagen.
Velbekommen!
Labels:
Den Søde Tand
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
God idé og meget smukt med hindbærskum!
ReplyDelete:) C.
Den ser godt nok lækker ud.. Men jeg er lidt sippet, så jeg ville koge hindbærene op først, pga. jordbakterier, og så evt. tilsætte lidt husblas, for ikke at gøre skummen/moussen for smattet :-)
ReplyDeleteTak Carla:) Du har ret, den lyserøde hindbærskum er smuk til den mørkebrune chokoladekage:)
ReplyDeleteMvh Mariam
Hej Pille,
ReplyDeleteJa det jeg normalt gør er at smide dem et par minutter i mikroovnen. Det er lidt hurtigere. Jeg bruger normalt ikke husblads i min madlavning, da jeg synes den gør mad "kunstigt". Det er heller ikke meningen at det skal være en egentlig mouse, men bare flødeskum med creme. Men en mouse ville sikkert også gøre underværker i sådan en kage:)
Mvh
Mariam
Mariam: Uanset hvad, ser den dælme god ud, mmmmm ... Men jeg må nøjes med min hjemmelavede is... Skal vist have bagt en kage i morgen , planen er også at jeg i år skal lave macipan påskeæg og påskesmåkager..
ReplyDeleteEj jeg elsker påskeslik:) Du må lave noget godt og oploade så jeg også kan prøve:)
ReplyDeleteMvh
Mariam
Nej, hvor ser den flot og lækker ud :-)
ReplyDeleteMange hilsner
Birthe
God idé med hindbærskummet - det giver også lidt syrligt modspil til den søde (og syndige) trøffelcreme. Dejligt at du kunne lide den :-)
ReplyDeleteHav en god påske!
Wow, ser godt nok lækkert ud. Skal helt klart prøves, og så må man nok lige optrappe løbeturene i en periode. Tak for tippet :)
ReplyDeleteForårshilsen
Hjalmar
København spisesteder
http://københavnspisesteder.dk/
Hej Hjalmar og velkommen til:)
ReplyDeleteJa det er en rigtig bombe, så man må i hvertfald prøve at finde på noget aktivt at lave intet før eller efter;)
mvh
Mariam
Ser vild lækker ud. Blev din hindbærskum smattet. Syntes det ser ud som om den holder sig pænt inde i Kagen?
ReplyDeleteVh Marianne
Hej MArianne,
DeleteJa den blev faktisk smattet. Det er troeffelen der holder paa det hele. Det man kan goere er at lave hindbaercremen med geletine, saa bliver den mere fast og aestestisk paenere. Men smagsmaessigt kan det vaere det samme:)
mvh
Mariam