Monday, 16 May 2011

5 lags Rabarbartærte m. crumble og marengs

Det er jo ved at være sommer i Danmark (ja selvom det har set lidt gråt ud de sidste par dage). Men det betyder jo at rabarsæsonen er ved døren og at mine rabarber er blevet flotte store. Det skal man jo udnytte, og derfor er jeg gået lidt amok med rabarberopskrifter. Fyldet fra den her tærte blev jeg inspireret af fra berlingske. Jeg havde brug for ny inspiration, noget som ikke kun var rabarber crumble eller rabarbertrifli, så jeg fandt den her interessante måde med fyldet, og den smagte herligt. Da man kun skulle bruge æggeblommerne fra æggene valgte jeg ikke at smide hviderne ud og lavede derfor en marengs til toppen.

Det skal man bruge:

Tærtebund:
120 g hvedemel
40 g flormelis
knivspids fint salt
60 g koldt smør
1 æggeblomme
1-2 tsk. iskoldt vand

Rabarberfyld:
50 g mandler
2-3 stilke rabarber
80 g cremefraiche 38 pct.
2 spsk. honning
1 spsk. flormelis
1 tsk. maizena
knivspids salt
2 æggeblommer
¼ tsk. fintreven øko-citronskal
kornene af ½ stang vanilje

Crumbledej (øjemål):
mel
sukker
smør

Marengs:
3 æggehvider
sukker (øjemål)


Bland mel, flormelis og salt og smuldr smørret heri.
Tilsæt æggeblomme og en smule iskoldt vand og saml dejen hurtigt. Stil dejen koldt i mindst ½ time, før den trykkes ud i formen.

Smut mandlerne og skær dem i splitter.
Rens rabarberstilkene og skær dem i små bider på knap 2 cm.
Rør cremefraiche, honning, flormelis, salt, æggeblommer, citronskal og vanilje sammen. Vend rabarber og mandler i cremen og fordel fyldet i de små tærteforme.

Lav crumbledejen og fordel den over fyldet.

Sæt tærterne i ovnen ved 190 grader almindelig ovnvarme, placer dem i midten af ovnen og bag dem i ca. 20 min. i alt. De sidste 7-8 minutter gerne ved varm luft.


Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker til det bliver en lækker marengs. Kom den i en sprøjteposte og lav små kys ovenpå den færdigbagte tærte. Brug evt. en bundsenbrænder til lige at brune marengsen ellers kom den et par minutter i ovnen.

Lad tærten køle af, til den er lun og server dem med cremefraiche.


Velbekommen

No comments:

Post a Comment