Tuesday, 16 November 2010

Kyllingeboller i Karry


I går besluttede jeg mig for at nu var det tid til at lave mad igen. Nu var det nok med den kvalme, den skulle ikke bestemme over mig! Jeg fik sådan lyst til duften af karry og hvad er bedre end så at lave boller i karry... Jeg har lavet en lidt anden udgave og brugte hakket kyllingekød i stedet for okse. Jeg servede den sammen med løse ris og en hurtig råkost af gulerod og æble med en dressing af hvidløg, citron og olivenolie. Det smagte herligt og farverne passede så fantastisk godt sammen:)

Det skal man bruge:

Kødboller:
450-500 gram hakket kyllingekød
1 dl. mel
1 æg
1 revet løg
1,5 dl. mælk
salt og peber (evt. anden krydderi)

Krydderbuket:
1 laubærblad
et par nellikerfrø
et par kardemommefrø
1 løg
en gulerod
et par kviste krydderurter (persille, timien mf.)
salt
vand

Karrysovs:
2 små æbler eller 1 stort
1 løg
1 spsk smør
3 tsk karry
2 spsk mel
4-8 dl. bouillon fra kødbollerne
1 dl fløde
lidt revet muskat
salt og peber

1. Sæt  saltet vand over i en gryde med stor overflade og tilsæt krydderbuketten. Bland alle ingredienserne til kødbollerne rigtig godt i et par minutter, evt. med en håndmixer. Farsen skal være lidt lind i det.

2. Når vandet koger, dyppes en teske ned i vandet og man former små kødboller med skeen og ens håndflade. Kødbollerne smides i den kogende vand og koges indtil de er faste (8-10 min) det kan kun koges et lag kødboller ad gangen.

3. Når alle kødbollerne er kogt færdige siges suppen og gemmes til brug i karrysovsen.

4. Løget hakkes fint og æblet skrælles og rives. løgene dampes til de er bløde i lidt smør. de må ikke tage farve. Æblet og karry tilsættes og svitses i et par minutter.

5. Melen tilsættes og det røres kraftigt og hele tiden indtil al melen er blevet optaget i løgblandingen. Begynd nu at tilsætte lidt bouillon i lidt efter lidt mens der piskes konstant. Bliv ved indtil sovsen har fået en passende tykkelse. Husk på at sovsen bliver endnu tykkere når den bliver lidt afkølet.

6. Tilsæt nu fløden, muskat og kødbollerne og lad retten stå og små simre i ca. 10-15 minutter så smagen fremhæves rigtig godt.

7. Server med råkost og løseris. Velbekommen:)

5 comments:

 1. Uhmmm, god ide med kyllingekødet, det må jeg prøve :-)

  mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 2. Det fungerer så godt med kylling i stedet for svinekød. Jeg har aldrig været den store fan af boller i karry, men hemmeligheden var tilsyneladende at skifte kødet ud med kylling. Det bliver mere mørt og saftigt og så har kyllingen en bedre grundsmag. Så lækkert :)

  ReplyDelete
 3. Hej Anonym,

  Jeg har nu aldrig smagt den "rigtige" udgave med svinekød, men jeg er tilgengæld helt vild med kyllingeudgaven og er især glad for karryretter:)

  Mvh
  MAriam

  ReplyDelete
 4. Den er også super lækker med oksekød

  ReplyDelete
  Replies
  1. hej Anonym,

   Det lyder også rigtig lækkert, og skal prøves:)

   mvh
   Mariam

   Delete