Saturday, 18 September 2010

Hjemmelavet ketchup

Hvorfor skal man spise masseproduceret mad, når man på ingen tid selv kan lave noget, der er tusind gange bedre? Som ikke er fyldt med farvestoffer, konseveringsmidler, emulgatore og mange andre kemisk-fremstillede stoffer.
Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle lave ketchup selv, men da jeg i går gik i gang med at lave burgere og fandt ud af, at jeg ingen ketchup havde, blev jeg nødt til at være kreativ. Jeg havde heldigvis lidt tomater liggende, så jeg gik ellers bare i gang. Det er super nemt, den skal faktisk bare stå og simre i en halv times tid. 





Server denne lækre hjemmelavede ketchup, som et uundværligt tilbehør, til nygrillede hamburgere med en god skive ost, en lækker hjemmelavet senepsdressing, lune boller, frisk blandet salat, tomat og løg til. Så kan det ikke blive bedre!

Tilberedning:
Skær æbler og løg i mindre tern. Svits i olie, uden at de tager farve. Skær tomaterne i mindre stykker og kom alle ingredienser i gryden. Lad ketchuppen simre under omrøring i ca 30 min. Blend den og kom på flaske eller glas og lad den blive kold.


Ingredienser
    1/2 kg tomater
    1 æble
    1 løg
    lille håndfuld soltørrede tomater
    1 spsk olie
    1 spsk friskrevet ingefær (kan undlades)
    1 kanelstang (kun undlades)
    1 tsk dijonsennep
    1 tsk paprika
    1 tsk tomatpuré
    1/2 dl æbleeddike
    1/2 dl rørsukker
     evt. lidt chili
     salt og peber

4 comments:

  1. Mums, tusind tak for opskriften. Ketchuppen simrer nu i mit køkken :)

    ReplyDelete
  2. Hej Marie,

    Jeg havde helt glemt denne lækre ketchup:) tak for at minde mig om den;)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete
  3. Super nem og hurtig ketchup.
    https://www.youtube.com/watch?v=nqVIV8_ODGg

    ReplyDelete
  4. Super nem og hurtig ketchup.
    https://www.youtube.com/watch?v=nqVIV8_ODGg

    ReplyDelete