Friday 18 February 2011

Saftige kanelsnegle m. æble og hasselnødder


I går aftes efter aftensmad sad jeg ved computeren og bloggede lidt. Der stødte jeg på en opskrift på kanelsnegle på Matildenspitze som bare så så lækre ud. Jeg var i forvejen lidt lækkersulten og fik bare vildt lyst til kanelsnegle. Så jeg fandt familieopskriften på kanelsnegle frem, og med inspiration fra den anden opskrift tilsatte jeg æble og nødder til fyldet. Den her opskrift på dejen er simpelthen bare så lækker. De bliver rigtig sprøde, luftige og saftige.


Det skal man bruge:
Dej:
2dl lunken mælk
50g gær
100g blødt smør
500g mel
2 tsk sukker
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
2 æg

Kanelremonce:
150g smør
85g sukker
2 spsk kanel
2 revet mellemstore æbler
en håndfuld hakkede hasselnødder

evt. glasur til pynt

1. Opløs gæren i lunken mælk og tilsæt sukker, salt og blødt smør.

2. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil det bliver en fast dej. Ælt den rigtig godt.

3. Tilsæt æg til sidst og ælt dem godt ind i dejen.

4. Lad dejen hæve en 1/2 time før du ruller den ud til en ca. 1/2 cm tyk firkant.

5. Bland ingredienserne til remoncen og fordel den i et tyndt lag på dejen. Her skal man ikke være nærig og man skal sørge for at komme godt ud til kanterne så det ikke bliver nogen tørre endestykker.

6. Rul firkanten sammen som en roulade og skær den ud i ca. 2 cm stykker. Kom dem på en bageplade med mellemrum i mellem og bag i ca. 20 min på midterste rille.

Pynt evt. med glasur. Velbekommen:)

3 comments:

  1. Hvor er de lækre! Mmmm :)

    ReplyDelete
  2. Faldt over denne opskrift i min søgning efter en god kanelsnegle opskrift, med æble. Jeg lavede kanelsneglene i fad, og i stedet for glasur, lavede jeg en tyk karamelsovs, kogt af fløde, smør og sukker. Mmmmm hvor blev de gode.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ej det lyder jo vildt lækkert med den karamelsauce:) Det vil jeg huske:)

      Mvh
      Mariam

      Delete