Thursday, 17 March 2011

Mandelbunde m. hindbærskum


I dag fik jeg en veninde på besøg som har glutenintolerance. Inden hun fandt ud af at hun havde denne allergi, var hun SÅ glad for alt hvad der havde med brød og kager at gøre. Hun er stadig helt vild med de ting men kan bare ikke spise dem, hvilket jo er rigtig ærgeligt. Jeg søgte derfor lidt på en lækker kage jeg kunne lave til hende uden mel. Det er jo ikk lige det nemmeste i verden. Kage uden mel?? nej vel. Men jo, fandt den her lagkage på MissMuffins blog og den smagte bare herligt - og var rigtig nem at lave. Jeg havde lidt hjemmelavet creme tilbage fra nogen fastelavnsboller jeg lavede for nogen dage siden, som jeg rørte op med den piskede fløde. Ellers kan man bare nøjes med flødeskum.

Det skal man bruge:

200g blendede mandler
6 æggehvider
200g sukker

hindbærskum:
200g hindbær
3 dl piskefløde

1. Pisk hviderne stive og tilsæt derefer sukker lidt ad gangen til en sej marengs.

2. Vend forsigtigt de blendede mandler i.

3. Fyld dejem i 2 smurte tærteforme (eller silikone) og bag ved 180 grader i 25-30min. Lade dem køle af og vend forsigtigt ud af formen.

4. Pisk fløden stiv og smag til med en smule flormelis. Mos hindbærene let og bland med flødeskummen.

5. Kom hindbærskummen mellem mandelbundene og server med et drys flormelis.

Pynt med bær (jordbær, hindbær eller blåbær) inden servering.

Velbekommen:)

5 comments:

  1. EEEEEEEJJJJ MAN LAVER BARE IKKE LAGKAGE UDEN MIG OG MALAK MARIAM DET MÅ SIMPELTHEN STOPPE MED DET SAMME! Smagte den godt? :-D

    ReplyDelete
  2. Uhmmmm, hvor ser den bare LÆKKER ud!!! Kunne godt lige klemme et stykke ned :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    ReplyDelete
  3. Den smagte også virkelig godt, faktisk nærmest overraskende godt, da det jo ikke er en særlig speciel opskrift:) Men kan virkelig anbefales hvis man vil lave noget hurtigt en dag.

    ReplyDelete
  4. Hej Elsk med Mad,

    Hvor ser lagkagen god ud! Den minder lidt om noget, som min mor lavede i min barndom. :-)

    Der er i øvrigt masser af muligheder for at lave kager uden mel. Jeg har en del opskrifter af den slags på min blog (http://madogmening.blogspot.com/search/label/kager%20uden%20mel), og det er slet ikke fordi jeg er allergisk, men fordi de fineste kager laves uden mel...

    Lise

    ReplyDelete
  5. Hej Lise,

    Velkommen til min blok, og sikke dejlige kager du laver på din:) tror jeg en dag skal eksperimentere med din flødebolle-opskrift og måske nogen macarons:)
    Jeg ved godt at mange kager bliver lavet uden mel, specielt chokoladekager, som jo smager fantastisk uden mel når de smelter på tungen, men synes at det er sjældent man støder på "rigtig" kagedej som ikke indeholder mel, i det her tilfælde lagkagebunde:) glæder mig til a se mere inde fra din blog...

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete