Monday 16 May 2011

Jordbær- rabarbersyltetøj


Jeg er holdt helt op med at købe færdiglavede marmelader. Synes at det er meget mere tiltalende at lave selv. Jeg laver typisk en potion ad gangen, hvad der svarer til et glas, som cirka holder en måneds tid. Det er så nemt og man kan lave sine helt egne blandinger af frugt. Nu er det jo rabarbersæson, så selvfølgelig skal der laves en rabarber-udgave.
I stedet for at bruge pektin og andre geleringsmidler samt konserveringsmidler, plejer jeg at smide et par både æbler ned i (grønne æbler er rige på pektin) og et lille sqeeze citron, hvor citronsyren skal fungere som konservering. På den måde undgår man helt unaturlige ingredienser i sin syltetøj:)

Det brugte jeg:

400 g jordbær (frosne eller friske)
300 g rabarber (skåret i ca. 2 cm stykker)
100g rørsukker
1/2 vaniliestang
1/2 æble

Kom alle ingredienserne i en kasserole og lad dem koge op.
Skru lidt ned for varmen og lad syltetøjen stå og simre indtil vandet er fordampet og den har fået den rette konsistens.
Smid den på et syltetøjsglas og lad den køle af inden låget skrues på og den kommes i køleskabet.

Velbekommen!



Aftenens tallerken. Kyllingesteg, nye kartofler, rabarbersyltetøj og gammeldags mormorsalat.

2 comments: