Monday, 2 July 2012

Mango Chessecake

 
Så blev det tid til endnu en cheesecake, denne gang med mango:)
Jeg har endnu ikke rodet mig ud i ubagte cheesecakes, da jeg ikke har kunne finde halal-husblas nogen steder. Jeg har dog endelig fået bestilt noget, så glæder mig til at eksperimentere med det:)
Den her chesecake var virkelig god. Selvom mangoen jeg havde købt ikke var særlig smagfuld, gav den et lækkert twist til kagen. Bunden havde jeg kommet kokosmel og en lille smule ingefær i, som gik virkelig godt til smagen af mango. Jeg kan virkelig anbefale denne cheesecake, bare sørg for at mangoerne er gode og godt modne.

Det skal man bruge:

Bunden:
175g digistivekiks
en god håndfuld mandler (blendet groft)
en god håndfuld dadler (finhakket)
2 spsk kokosmel
1/2 tsk stødt ingefær
75g smeltet smør

Fyldet:
4 æg
600g flødeost
150g sukker
1/2 tsk fintrevet citronskræl
2 tsk vanilie
1 blendet mango

Toppen:
250 g cremefraiche (9%)
2 tsk vanilie

Mangopuré:
1 moden smagfuld mango
2 tsk saft fra citron
lidt reven citronskal
2 spsk flormelis


1. Ingredienserne til bunden blandes godt sammen, hvor den smeltede smør og de hakkede mandler gnides godt ind de tørre ingredienser. I en springform med løs bund kommes bagepapir og "dejen" presses godt ned i bunden af springformen.

2. Sukker og æg piskes godt luftigt. Resten af ingredienserne til fyldet piskes med og hældes i springformen ovenover bunden.


3. Bages i ovnen ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 40 min til toppen er gylden og giver efter når man trykker let på den med en finger.


4. Cremefraiche blandes godt med vanilien og hældes udover kagen mens den er varm. Stil kagen til afkøling helst til dagen efter.


5. Ingredienserne til puréen blendes godt og fordeles over cheesekagen.


Server kagen med en varm kop myntete:)


Velbekomme!

5 comments:

 1. Den ser god ud Mariam. De opskrifter jeg har fundet på mango cheese cake bruger nemmelig husblas, jeg havde tænkt mig at prøve med agar agar. Hvor har du bestilt halal husblas fra?
  venlih hilsen Misbah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Den smagte også godt:) Den her opskrift var også oprindelig en med husblas og som ikke skulle bages, men lavede den om til min egen version:)
   Jeg har selv købt agar agar og brugt en enkelt gang men synes faktisk ikke om det. Det er for det første alt for dyrt og det bliver ikke det samme.
   Jeg har bestilt husblas gennem en bekendt, hvis du er interesseret kan jeg skaffe noget til dig:)

   Mvh
   Mariam

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Hej jeg vil gerne inviter dig til at dele en opskrift på min Fb fan side, men jeg kan ikke sætte min link op. Men du er inviteret alligevel, Kom frisk vh Misbah

  ReplyDelete
 4. Mango Chessecake opskrift lavede vi lørdag aften og den opskrift er lækker og fyldig

  Mange tak for supper opskrift med masser af smag flotte billeder TAK (-:

  ReplyDelete