Udover min fødselsdag er svampe det jeg glæder mig allermest til i efteråret. Jeg har kun nået at plukke svampe en gang i år og det er lidt forsent at tage ud nu. Men så priviligeret vi er kan man jo bare tage i supermarkedet og købe hvad man har brug for:)
Jeg fandt nogen kantereller og østershatte i føtex og fik lyst til at lave en lækker cremet svampesuppe.
Det skal man bruge:
1/2 bakke østershatte
1/2 bakke kantereller
1 lille rødløg
1 lille gult løg
1 spsk smør
1 spsk smør
4 fed hvidløg
en håndfuld blandet krydderurter (timian, persille og lidt rosmerin)
3/4 l hjemmelavet kyllingefond eller bouillon
1/4 l madlavningsfløde (18%)
1 spsk maizena blandet op med lidt mælk
1 spsk maizena blandet op med lidt mælk
Salt og peber
1. Hak løgene og hvidløgne fint og steg i smøren indtil de får lidt farve.
2. Rens imens svampene for evt. jordrester. Dette gøres bedst med en lille børste, da man helst skal undgå vand når man renser svampe. Hvis de er alt for beskidte fugtes børsten med lidt vand. Svampene skæres i mindre stykker og tilsættes.
3. Lynsteg ved høj varme i et par minutter og tilsæt de hakkede krydderurter. Steg yderligere et par minutter.
4. Tilsæt nu kyllingefonden og fløden og lad suppen koge ved svag varme i ca. 15 min.
5. Jævn til sidst suppen med maizenablandingen og smag til med salt og peber. bliver suppen for tyk eller tynd kan den reguleres med fond eller mere maizenablanding. Server svampesuppen med et drys persille og hvidløgsbrød.
1. Hak løgene og hvidløgne fint og steg i smøren indtil de får lidt farve.
2. Rens imens svampene for evt. jordrester. Dette gøres bedst med en lille børste, da man helst skal undgå vand når man renser svampe. Hvis de er alt for beskidte fugtes børsten med lidt vand. Svampene skæres i mindre stykker og tilsættes.
3. Lynsteg ved høj varme i et par minutter og tilsæt de hakkede krydderurter. Steg yderligere et par minutter.
4. Tilsæt nu kyllingefonden og fløden og lad suppen koge ved svag varme i ca. 15 min.
5. Jævn til sidst suppen med maizenablandingen og smag til med salt og peber. bliver suppen for tyk eller tynd kan den reguleres med fond eller mere maizenablanding. Server svampesuppen med et drys persille og hvidløgsbrød.
Den ryger da lige ind på min "to-do-liste", den er så lang så jeg skal vist bruge evigt liv, for at kunne nå at lave alle retterne ;-)
ReplyDeleteMange hilsner
Birthe
hej Birthe,
ReplyDeleteDet ville være meget ærgeligt hvis du ikke nåede at lave denne suppe!;)
Mvh.
Mariam
Ohh, finally fik du postet opskriften på den suppe vi fik hjem hos dig Mariam.
ReplyDeleteSelvom jeg i det hele taget ikke kan lide svampe, var jeg mildest talt ellevild med denne her suppe. Den var suveræn...og jeg er ikke engang fan af svampe :o)
Hermed afprøvet - dog uden kantereller og af en bakke blandede svampe fra Føtex i stedet (kanterellerne var lige lovligt pebrede denne dag, så skal lige have lidt i fryseren fra mine forældre, der årligt 'høster' i de svenske skove)
ReplyDeleteMen uanset kanterellerne, så blev suppen VILDT lækker og cremet. Brugte vist almindelig fløde eller lign. og den havde rigtig god kraft og velsmag!
Kan varmt anbefales!
ej hvor lækkert med "hjemme-høstet" svampe! har nu aldrig været i sverige og samle,men det må da prøves til næste sæson:)
ReplyDeleteDejligt at den smagte!
mvh Mariam
This was a lovely blog posst
ReplyDelete