Monday, 1 November 2010

"Tuna balls" i tomatsovs med ananas og boghvedepasta


Er man til noget hurtigt en dag eller er det sidst på måneden hvor lommerne føles lette, er det her en perfekt ret at lave. Den er billig, simpel og så smager den bare rigtig godt. Man kan også gemme nogle af tunfrikadellerne til en lækker rugbrødsmad dagen efter.

Det skal man bruge:

Tunfrikadellerne:
2 dåser tun
2 små æg eller 1 stort
1 fed hvidløg (presset)
1 løg (hakket fint)
1 dl mælk
50-100g. fetaost (smuldret)
mel eller rasp til at samle farsen
1 tsk revet muskat
salt og peber

Sovsen:
1 løg (hakket)
3 tomater (hakket)
1 dåse hakket flåede tomater
en lille håndfuld friske krydderurter (timian, oregano, basilikum) eller tørrede (hakket)
1 lille dåse ananas
salt og peber

Boghvedepasta eller alm. fuldkornspasta
Revet parmasan eller anden ost

1. Bland alle ingredienserne til tunbollerne og rør det godt sammen så den bliver en ensartet masse. Form farsen til små boller eller frikadeller og steg dem i lidt smør og olie.

2. Tag tunbollerne op af gryden og brug den samme gryde til at tilberede sovsen. Svits løget til de bløde og kom krydderurterne ved. Svits i et par minuter og tilsæt de hakkede tomater. Kog sovsen op og lad den simre i ca. 10 min. smag til med salt og peber.

3. Tilsæt tunbollerne og ananasen og lad sovsen koge i yderliger 10 min.

4. I mellemtiden har man kogt pastaen al dente. Og det hele anrettes på en tallerken med revet ost drysset på.

Velbekommen:)

3 comments:

  1. Hej Mariam

    Tak for de gode opskrifter.
    Jeg vil gerne bede om Kageopskrifter (især nødderkagen)

    Tak på forhånd

    ReplyDelete
  2. Hej Zahra,

    Ja jeg ved at jeg ikke har været så god til at dele nogen desserter med jer, men det kommer forhåbentligt meget snart. Den første opskrift på kage bliver CHEESECAKE!:)
    Nøddekagen skal jeg nok også få lavet...

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete
  3. Uhm, totalt lækker pastaret :-)

    ReplyDelete