Thursday, 28 October 2010

Tabouleh

Tabouleh er også en libanesisk delikatese. Den kan efterhånden fås mange steder i byen og endda købes i supermarkeder i små bøtter. Det er jo selvfølgelig helt forkerte måder salaten bliver lavet på, men om ikk andet er den blevet meget kendt. Tabouleh er utrolig sund og rig på c-vitaminer som både findes i citronen og i endnu store grad i persillen som faktisk er en af hovedingredienserne sammen med tomater. Det er ikke meningen at det skal være en bulgur-salat hvor størstedelen af salaten består af bulgur og en lille smule persille og tomater. Det er lige præcis omvendt. Bulgur drysses kun udover salaten til sidst i lille mængde. Salaten er rigtig god til grillmad, tørre retter, da den er meget saftig og falafel.

Det skal man bruge:

1 stort bundt persille
3-4 store tomater
1 stor forårsløg
4-5 stilke pebermynte
1 spsk fin bulgur

dressing:
saften af en stor citron
4 spsk olivenolie
2 tsk salt

1. Hak persillen og perbermynten meget fint og vask dem rigtig godt i en fin si. Lad dem dryppe godt af.

2. Hak tomaterne i meget små firkanter og forårsløget hakkes ligeledes fint.

3. De hakkede grøntsager kommes i en skål og ingredienserne til dressingen tilsættes. Det hele vendes godt sammen og smages til med salt.

4. Bulguren drysses udover og det hele vendes en sidste gang. Man kan evt. server salaten på både af salatblade. Velbekommen:)

1 comment:

  1. Tjek vores nye messe ud – Den Bæredygtige Familie, her er det muligt at lave økologisk mad over bål med Den Økologiske Madkaravane.
    Endvidere vil der kunne opleves en masse aktiviteter, konkurrencer og workshops.

    Anders Lund Madsen vil komme og fortælle om hans holdning til klima og miljø, og Jytte Abildstrøm vil med sin sprudlende personlig slå et slag for økologien.

    Alt dette foregår d. 13. – 14. nov. 10-17 i Fredericia Messecenter.

    ReplyDelete