Tuesday, 26 October 2010

Hjælp jeg er gravid...

....og det kan mærkes! Jeg er min 7. uge og symptomerne er begyndt at vælte ind... Ja jeg har kvalme konstant og det er begyndt at gå udover min store lyst til lækker mad. Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at jeg ikke skulle have lyst til at spise! Jeg er lidt frustreret, hvad skal jeg gøre? Er der nogen mødre derude der har erfaring og eventuelle trix til hvordan man kan undgå kvalmen og få lyst til maden igen?
Men om ikk andet skal man jo spise...Lige for tiden har jeg det svært ved meget krydret mad og det skal helst være simplet med ikke for meget lidt tilberedning. Så den stod simpelthen på sprød kyllingesteg i ovnen med ovnbagte kartofler og hurtig salat. Super simpelt super lækkert super sundt.


Det skal man bruge:

1 hel kylling
8 store kartofler
salt og peber

Salat:
Et lille Romaine salathoved
3 store cherrytomater
1/2 mango
et drys peanuts

1. Rens kyllingen godt for eventuelle fjer, indmad og overskyddende hud ved lårene og dup den tør med lidt køkkenrulle. Gnid kyllingen godt ind i salt og peber og stil den ind midt i ovnen på 225 grader med varme fra oven og forneden (ikke varmluft).

2. Skræl kartoflerne og smid dem ind til kyllingen efter 1/2 time. Salt dem lidt.

3. Kyllingen skal have omkring 1 time og 15 min, og den skal lige vendes når den er blevet gylden på den ene side.

4 Når kyllingen og kartoflerne er lige ved at være færdige tilberedes salaten ved at skære mangoen i mindre stykker og cherrytomaterne i kvarte og salaten plukkes i mindre stykker. Det hele vendes sammen og drysses med peanuts.

Velbekommen!

5 comments:

 1. Ja det skulle jo komme på et tidspunkt:) et godt råd, prøv så vidt muligt ikke at tilberede noget mad når kvalmen er værst og for mange gravide kvinder er det især om morgen. Cola og cirton plejede at hjælpe mig da jeg var gravid og havde kvalme de første 3 måneder, så jeg plejede altid at have mindst en cirton jeg kunne dufte til når kvalmen var allerværst. Du kan glæde til at det ikke varer i 9 måneder, selvom det for nogen varer i lang tid. Siden jeg også er en madelsker der elsker at nyde god kvalitetsmad, der dufter og smager af friske råvarer, kan jeg anbefale du holder dig mest til grøntsager og bønner når du skal have din protein i stedet for kød i em periode, også vende tilbage når du har mere lyst til det. Alt det bedste Insallah..knus Alia:)

  ReplyDelete
 2. Tak Alia for dine gode råd. Jeg tror at det er meget individuelt i sidste ende. Jeg kan slet ikke syreholdige produkter lige nu da min mavesyre også er steget og jeg får sure opstød, så tror ikke cola og citron er godt for mig lige nu. Jeg tror også at vegetariske retter ville være godt lige nu, men nu må jeg se om jeg kan holde det:)

  Knus
  Mariam

  ReplyDelete
 3. hehe tak Sif, det er jo en form for glæde alligevel...;)

  ReplyDelete
 4. Jeg fik desværre madlede, da jeg var gravid og blev nød til at spise for at leve...!!! Det går for de fleste over, når man når til 2. trimester!! Riskiks om morgenen inden jeg stod op virkede for mig, mandler for min veninde, meget individuelt!! Men når du også har sure opstød, skal du sørge for hele tiden at have noget i maven, du kan også få noget imod sure opstød på apoteket, du sagens kan tage som gravid:-)

  ReplyDelete