I går var jeg endnu engang i GastroLab for at afprøve forskellige teorier i praksis. I går handlede det om P.R Klosse's flavourklassemodel, som groft går ud på at beskrive madflavour udfra tre forskellige dimensioner: munddækkende, sammentrækkende og smagsfylde. De 3 dimensioner bliver karakteriseret således:
Sammentrækkende: Kontraherende fornemmelse, som kommer af salte, syrer, tørhed, kuld Munddækkende: En fyldig smag, der dækker hele mundhulen. Typisk forårsaget af smagen af fede, søde og geléagtige fødevare Smagsfylde: Hvor kraftig smagen er i munden og hvor meget den fylder. |
Vi skulle i den sammehæng udvikle 3 forskellige gulerodssalater som hver især skulle dække over en af dimensioner, og altså vælge vores ingredienser på basis af hvilken egenskab salaten skulle have. Det blev til 3 lækre anretninger:
1. Grillede gulerodsskiver med avocadocreme
2. Ringe af gulerodsspåner med en creme af skimmelost, valnødder og fintrevnegulerødder pyntet med granatæblekerner.
3. Gulerodsråkost m. rødbeder, appelsinfilletter, citron og mynte
Salaterne skulle bedømmes sensorisk af 20 paneldeltager og udfra bedømmelserne skal vi udarbejde en rapport. Det var simpelthen så spændende og inspirerende:)
Og nøj hvor blev de flot anrettet! og se alle de flotte farver....:)
Hej. Det ser spændende ud. mvh Sandra
ReplyDeleteHej Mariam
ReplyDeleteFlot Blog og flotte billeder fra Gastrolab. Dejligt med dedikerede studerende. Tillykke med at du har rundet de 10.000 visninger.
Hej Michael:)
ReplyDeleteDejligt at se dig herinde:)
Det er svært ikke at være dedikeret med sådanne inspirende lektore;)
Ærgeligt at vi ikke har flere Gastrolab øvelser tilbage.
Vi ses!
Mvh
Mariam