Friday, 24 June 2011

Knefe (upside-down lebaneese cheesecake)


Det her er en fantastisk dessert der skal nydes varm lige når den er kommet ud af ovnen med en sjat sukkarvand over. Faktisk bliver Knefe ikke nydt som dessert i Libanon men som sen morgenmad. Men det er faktisk ikke så underligt for "kagen" består af brød, ost og grød, definitionen af enhver morgenmad:)
Det er en rigtig lækker hurtig dessert som bare smager virkelig godt.
Tør du prøve??


Det skal man bruge ( ca. 10 personer):

Bund:
10 stk hvidt toast
50g smeltet smør

Fyld:
3/4 l mælk eller fløde
150 mL semoline
2 spsk sukker

200g revet mozzerella ost
evt. også mozerella kugler

Sukkervand:
2 dele sukker til 1 del vand.
et sqeeze citron

1. Blend toasten til smulder i en blender eller foodprocessor. Kom bagepapir i en bradepande og bland den smeltede smør ind i toastkrummerne med fingerne på bagepapiret. Fordel massen over bunden ved at trykke den flad med hånden.

2. I en høj pande eller gryde varmes mælken op til kogepunktet og semoline-melen kommes i. Skru ned for varmen og bliv ved med at røre til en lidt tyk grødkonsistens. Tilsæt sukker og lad den opløse.

3. Fordel den revet ost over toastblandingen til sidst semoline-grøden.

4. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min til overfladen begynder at bliver gylden nogen steder og bunden er blevet sprød.

5. Imens koges sukkerlagen i en kasserole til det bliver en tyndtflydende sukkersirup.

6. Den færdigbagte Knefe vendes ud på en stor tallerken, så bunden vender opad.

Server i stykker med sukkervand over.

Bon Appetit:)

4 comments:

  1. Sikke da en interessant kage, det kunne da godt være at jeg lige skulle prøve den engang :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    ReplyDelete
  2. Kender godt til morgenmad dessert og desserter der bliver til morgenmad ;) Den her ser lækker ud til noget søndags "morgenmad"

    ReplyDelete
  3. Eeeeeeelsker Knefe! Er selv kurder, men min mand er libaneser, og så snart jeg lærte at lave det, var det vores dessert så snart vi havde lyst til noget lækkert!

    ReplyDelete
  4. Hej Lana,

    Ja det er en vidunderlig dessert man ikke kan få nok af så snart man begynder at spise af den:) Ej nu får jeg helt lyst til at lave en:)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete