Sunday, 10 July 2011

Jordbærtærte med philly-vanilijecreme

Er der noget bedre ved sommer end danske søde jordbær??! hmm...jooo selvfølgelig er der en masse dejlige ting ved sommeren, men den er ikke hel gal. Jordbær er bare SÅ lækre i sæsonen og jeg prøver virkelig at udnytte dem når de er der. I sidste uge kørte jeg en tur forbi falster for at besøge en veninde, og på vejen kørte jeg forbi en del gårde, der solgte nye kartofler, ærter og ikke mindst danske jordbær. Jeg synes simpelthen bare at det er så hyggeligt at stoppe på vejen og købe alt muligt lokalt og hjemmedyrket, så det dyrker jeg en del. På vejen stoppede jeg selvfølgelig op og købte et par bakker lækre jordbær.
I dag brugte jeg de sidste bær der var tilbage til denne lækre jordbærtærte. Jeg plejer normalt at lave en mascarpone creme, men det har jeg ikke kunne finde i butikkerne i dag, så jeg brugte flødeost i stedet og fik i hvertfald et ligeså lækkert resultat. Min far og min mand syntes faktisk det var endnu bedre, så mon ikke det den her opskrift der bliver brugt i fremtiden.

Det skal man bruge:

Tærtebund:
100 g mandler blendet fint
150 g mel
75 g flormelis
125 g kold smør
1 æg

Philly-creme:
250 g philladelphia eller anden neutral flødeost
2 dl piskefløde
5 tsk vaniliesukker

100g hakket chokolade

masser af jordbær i flotte skiver:)

1. Bland mandler, mel og flormelis i en skål. Smuldr den kolde smør i og saml dejen med ægget. Stil i køleskabet i en halv times tid til afkøling.

2. Rul dejen ud og dæk med den et tærtefad. Prik huller i dejen med en gaffel og bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min til den er sprød og gylden.

3. Mens den er varm fordeles den hakkede chokolade udover den bagte tærtebund og i det den smelter fordeles den ud over bunden. Afkøl helt.

4. Pisk ingredienserne til cremen og fordel over.

5. Pynt med jordbærene og server afkølet med en dejlig kop te.

Bon Appetit:)


5 comments:

  1. Fantastisk at bruge flødeost som fyld, det må jeg prøve :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    ReplyDelete
  2. Hej Birthe,

    Ja den blev rigtig lækker. Man kan nærmest kalde den for en ubagt cheesecake:)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete
  3. Mmm, jordbær tærte, jeg er dog ikke til ost, så jeg laver den altid med en vanilie/fløde creme...

    Hvordan går det med det nye familie medlem?

    Kig gerne forbi min nye blog, jeg har nu både en madblog og en kreativ blog.. Mvh. Rikke

    Pilles univers
    Pilles kreative univers.

    ReplyDelete
  4. Hej Rikke,

    Vanilie/fløde creme er også rigtig lækkert:)

    Det går rigtig godt med den lille. Har dog ikke lige så meget tid til bloggen som jeg kunne ønske mig. Men det kommer nok på et tidspunkt:)

    Det er en rigtig fin blog du har fået lavet dig. Vidste slet ikk du var så kreativ:)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete
  5. Hvor ser den tærte lækker ud. Jeg må vist invitere gæster så jeg kan få prøvet den :o)

    Hilsen
    Lotte
    Degns cuisine

    ReplyDelete