Jeg har før skrevet om familiens lækre cheesecake, som er ret uimodståelig. Jeg har senere hen udviklet lidt på opskriften og gjort den endnu mere uimodståelig. Den her lavede jeg i går til min fars fødselsdag, da han er helt vild med cheesecake. Bunden var noget jeg eksperimenterede med. Synes at den blev rigtig rigtig god. Den var en rigtig god kontrast til den let syrlige hindbær/blåbær-coulis og alligevel slet ikke "vammel-sød". Synes nemlig at den almindelige digistive-bund var blevet lidt for kedelig. Udover digistivekiks bestod den af hasselnødder, chokolade og dadler. Jeg har ikke egentlige mål på hasselnødder, dadler og chokolade, da jeg bare kom i som jeg syntes. Men mums hvor blev den god:) Jeg kom desværre til at købe philly light, hvilket jeg normalt er stærk modstander af, men det gik faktisk udemærket. Så slemt var det heller ikk:)
Jeg skriver ingredienserne ned her, ellers er fremgangsmåden den samme som den anden cheesecake. Coulisen lader man bare koge ind ved svag varme indtil vandet fra bærene er fordampet.
Bunden:
175g digistivekiks
en god håndfuld hasselnødder (blendet)
ca. 50g lys chokolade (mørk vil være at foretrække) (finhakket)
en lille håndfuld dadler (finhakket)
75g smeltet smør
Fyldet:
4 æg
600g flødeost
150g sukker
1/2 tsk fintrevet citronskræl
2 tsk vanilie
Toppen:
250 g cremefraiche (9%)
2 tsk vanilie
Hindbær/blåbær coulis:
100g hindbær frosne
50g blåbær frosne
4 spsk rørsukker
Bon Appetit!
Jeg vidste, jeg ville fortryde - men jeg måtte bare se dette indlæg, selvom det nu har medført, at jeg har den største lyst til cheesecake! :-D
ReplyDeleteDen ser helt perfekt ud - uhmmm!!!
Hehe:) Ja de her er endda et billede fra de sørgelige rester, som så heller ikke findes mere:)
ReplyDeleteBunden var simpelthen så god, kan virkelig anbefales:)
mvh
Mariam
Ej, det lyder lidt for godt med dadler i!
ReplyDeleteLiv klager også over, at du lægger sådan nogle lækre ting ud hele tiden! SÅ er det svært at undgå at få lyst til kage ;)
MUMS, jeg ELSKER cheesecake og i dag er faktisk national cheesecake dag i USA - det har jeg også "fejret" :-)
ReplyDeleteJeg laver en bund der ligner din lidt, bare med mandler og hvid chokolade.....
Mange hilsner
Birthe
hej birthe,
ReplyDeleteej hvor sjovt med nationaldagen det vidste jeg slet ikke:-).
Det lyder ogsaa rigtig godt med hvid chokolade og mandler. det maa jeg proeve naeste gang:-)
mvh
mariam
sidsel det smagte ogsaa virkelig godt. det skal du proeve hvis du skal lave cheesecake en dag.
ReplyDeletemht til liv, saa kan jeg jo ikk goere for at hun passer saa meget paa hvad hun spiser;-)