Saturday 13 August 2011

Indisk lam med linser, mangochutney, mynteyogurt og krydrede naanbrød

Forleden dag stod den på indisk iftar:) Jeg havde stadig noget lam i fryseren fra da vi slagtede et får ca 1/2 år siden. Kødet er fra en lammekøle og det var stadig ligeså friskt som da vi slagtede fåret! Så det blev til denne indiske ret som består af lammekød, linser og en masse krydderier! Dertil fik vi hjemmebagte naanbrød som jeg havde fundet hos Cupcakeluv (jeg lavede halv portion); jeg skiftede bare toppingen ud med frisk koriander og sorte sesamfrø, nøj hvor blev de gode og helt perfekte til at dyppe ned i gryderetten! Derudover fik vi hjemmelavet mangochutney og mynteyogurt. Det var nået af et måltid som jeg helt sikkert vil lave en anden gang igen!

Det skal man bruge:

Lammegryden:
150 røde linser
400 g magert lammekød
2 løg
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1/2 tsk. gurkemeje
1 spsk. Garam Masala
2 grønne chili
1 tsk. spidskommen
1 frisk moden mango
1 spsk. mango chutney
2 spsk. frisk koriander
olie
citronsaft
 

Mynte yoghurt:
2 dl økologisk sødmælksyoghurt
2 spsk. frisk mynte
salt
peber og sukker


Naanbrød (ca. 6 stk):
600g. mel
½ tsk. salt
2,5 dl. letmælk
3/4 dl. sødmælksyoghurt
1 æg, let pisket
40 g smeltet smør
12,5 g gær

pensling:
4 spsk. smeltede smør
6-7 spsk yoghurt
1 spsk frisk hakket koriander
knivspids salt
1 tsk løgpulver
drys med sesamfrø



Lammegryden:

1. Skyl linserne i koldt vand og kog dem til de er halvt møre.
2. Skær kødet i tern og brun det i en tykbundet gryde. Tilsæt hakket løg, hvidløg, ingefær i tynde skiver, gurkemeje, masala, finthakket chili, spidskommen og salt. Dæk kødet med 2 dl vand og braiser det i 20-25 min. Væsken skal koges ind til det halve.
3. Tilsæt linser sammen med 4 dl vand, og kog det yderligere i 20-30 min. eller indtil linserne er helt møre.
4. Skær mangofrugten ud i passende stykker og kom dem i retten sammen med mango chutney.
5. Smag til med citronsaft, sukker, salt og giv retten et hurtig opkog. Tilsæt hakket koriander ved servering.

Til mynte-yoghurten blandes yoghurt med salt, peber, sukker og hakket mynte.

For fremgangsmetoden til naanbrødne se opskriften hos cupcakeluv. I stedet for at rulle dem ud til flotte runde brød, stræk heg dem bare med hænderne til formen man kan se på billederne.


7 comments:

  1. Det ser jo super lækkert ud ;) mvh misbah

    ReplyDelete
  2. Hej Misbah,

    Det smagte også super lækkert! Alle var vilde med dine naanbrød!;)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete
  3. Elsker også de naan brød selv:))

    ReplyDelete
  4. Jeg lavede lammegryden igår til fire mennesker og alle var vilde med det. Jeg lavede dog ris til, hvilket var godt for ellers var vi nok ikke blevet mætte. (Vi havde dog heller ikke naan til)

    ReplyDelete
  5. hej maria. ja ris vil ogsaa gaa rigtig godt til retten, det ville jeg ogsaa ha lavet hvis ikk jeg havde fundet de laekre naanbroed:-D
    tilgengaeld vil jeg gi dig ret i at 400g koed nok ikk er helg nok til 4 personer. Der ville jeg nok ha lagt en halv portion mere oveni. vi er jo kun to derhjemme saa det var rigelig til os:-) men er rigtig glad for at alle kunne lide den;-)

    mvh
    mariam

    ReplyDelete
  6. Mon ikke 600 KG. mel til 6 naanbrød er lige i overkanten :-)Det ser ellers godt ud.

    ReplyDelete
  7. Hehe:) selvfølgelig er det ikke 600 kg! Så ville der i hvertfald være naan til de næste par år:D
    Er rettet! tak for det Louise;)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete