Friday, 12 August 2011

Cremet tomatsuppe m. basilikum

I går havde jeg 3 skønne piger på besøg til iftar. Vi lavede en 3-retters lækker menu sammen, hvor jeg stod for denne lækre cremede tomatsuppe til forret og pandekager med vanilje is og hjemmelavet jordbær-blåbær marmelade til dessert. Ellers lavede vi barbeque marineret kyllingelår med bagekartofler og tabouleh til hovedret. Mmm hvor smagte det hele bare godt, og selskabet var jo endnu bedre:)

Her er opskriften på den tomatsuppe jeg biksede sammen. Det er selvfølgelig bedst at undlade dåse tomaterne og skifte dem ud med lækre aromatiske tomater evt. fra haven, når du det er sæson:) Jeg serverede suppen med lækre naanbrød jeg havde lavet dagen før. Opskriften på dem følger.

Det skal man bruge (4-5 personer):

1 stort eller to små løg
3 fed hvidløg
4-5 mellemstore modne tomater
1 dåse hakkede flåede tomater
en god håndfuld frisk basilikum
1 cremfine
ca. 1/2 l hønseboullion
salt og peber

Hak løg og hvidløg fint og sauter i en gryde. Hak tomaterne i mindre stykker og tilsæt sammen med hakket basilikum. Når tomaterne er blevet bløde tilsættes de flåede tomater og boullion. Lad det hele koge op og skru lidt ned for varmen og lad det simre i nogen minutter. Blend suppen med en stavblender og tilsæt derefter fløden. Lad suppen simre igen i yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber.
Server med lækkert brød eller croutoner.

Velbekommen:)

2 comments:

  1. Suppen var en sand tilfredsstillellse for smagløgene, og selvskabet helt fantastisk!!! Tak for en rigtig dejlig aften!! :)

    ReplyDelete
  2. Det var så lidt Hoda:) håber vi kan gentage succesen igen i år;)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete