Wednesday 28 September 2011

Sprøde Rødspætter m. Rødbedehumus og Persillestegte Lammefjordskartofler

Jeg er lidt bagud med at blogge og har simpelthen så meget mad jeg skal ha' blogget om. Så i dag kommer der lige flere opskrifter op på en gang. Den her fik vi vist i foregårs og den smagte himmelsk. Man skulle tro, at der manglede noget lidt sovset til fisken og kartoflerne, men overhovedet ikke! Rødbedehumussen med dens smukke farve gjorde det bedre end godt! Rødspætterne havde jeg fået fat på i føtex, 2 for 30, rigtig godt tilbud. De fik en lækker sprød skind og kartoflerne var bare lækre:) Vi fik også blancherede gulerodstave og ærter til, for næsten at fuldføre alle regnbuens farver på tallerkenen:)

Det skal man bruge (2 personer):

Rødspætterne:
2 flåede rødspætter
mel til panering
salt og peber
halv smør halv olie til stegning

Kartofler:
Så mange kogte lammefjordkartofler i kan spise:)
en god håndfuld hakket persille
1 hakket forårsløg
havsalt
halv smør halv olie til stegning


Rødbedehumus:
2 kogte rødbeder i skiver
1 dåse kikærter (man kan også selv koge dem, men jeg valgte den nemme løsning:))
1 fed hvidløg
saften fra 1/2 citron
1 tsk spidskommen
et par stilke persille
salt og peber

1. Start med at køre hvidløget på foodprocessoren. Tilsæt alle de andre ingredienser og blend til en ensartet humus.

2. Varm smør og olie op i en pande og smid kartoflerne på. Vend dem hyppigt ved høj varme og tilsæt persille og forårsløg under omrøringen. Steg kartoflerne lidt gyldne i et par minutter. smag til med salt.

3. Vask og dup rødspætterne tørre. Gnid dem med salt og peber og vend i mel. Varm smør og olie op i en pande og steg rødspætterne sprøde ca. 3 minutter på hver side, skindsiden til sidst.

Det var en stor portion rødbedehumus jeg fik lavet, så der blev en lille skål tilbage som jeg brugte næste dag til 2 lækre sandwiches, som madpakke i skole. Den ene var ren vegetar med feta, kalamata-oliven, salatblade og agurk og den anden med kylling, oliven og skiver af spansk ost. Det var virkelig luksus:)





Velbekommen:)

4 comments:

  1. Uh,det ser så lækkert ud,især hummusen og kartofflerne.
    mvh misbah

    ReplyDelete
  2. Hej Elsk Med Mad.
    Tak for din søde kommentar på min blog, NamNam.
    Din blog er da i den grad også rigtig fin, med mange gode, grønne og sunde inspirerende opskrifter. Rødbedehummus har jeg aldrig prøvet - det skal meget snart ske, for lækkert ser det ud, og så er farven jo helt fortryllende.
    Vh NamNam

    ReplyDelete
  3. Hej Misbah,

    Ja det smagte også virkelig godt. Humusen blev jeg meget overrasket over:)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete
  4. Hej NamNam,

    Det var da så lidt:) Det er jo også en spændende blog som jeg helt sikkert vil se på tit:)
    Du skal helt sikkert prøve den humus, for den var virkelig god:)

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete