Saturday, 1 October 2011

Fyldte Lumaconi


Forleden sendte jeg min bedre halvdel i netto for at handle ind. Så kom han hjem med en pose lumaconi's som han syntes så rigtig gode ud. Lumaca betyder snegle og lumaconi er også store snegle huse man kan fylde med hvad man har lyst til. Jeg valgte at lave en klassisk kødsovs som jeg fyldte dem med og en ostebechamel som kom ovenpå og revet parmesan til gratinering. Hold da ferie hvor smagte de bare godt. Selvom man umiddelbart ville sige at det er samme ingredienser som for en lasagne, så smagte de bare så meget anderledes og var virkelig super lækre. Så godt, at jeg næste dag til frokost lavede endnu en lille portion af den kødsovs, der var tilbage fra dagen før.  Hvis man gerne vil have en fancy udgave af spagetti bolognese så kan den her virkelig anbefales.

Det skal man bruge (2-3 personer):

250g lumaconi
vand
salt

1 stort løg (finthakket)
400g oksekød
2 finthakket fed hvidløg
1/2 finthakket frisk chili (eller efter smag)
en god håndfuld frisk basilikum (finthakket)
2 dåser hakkede tomater
1 tsk sukker
ca. 3 dl vand
1 okseboullion terning
salt og peber

1 spsk smør
1 spsk mel
mælk til den rette konsitens (ca. 4 dl)
75 g ost
salt og peber
nip muskat

parmasan til gratinering


1. Kog pastaen i rigelig vand (saltet) til den er lige før al dente. Den må gerne have lidt bid i sig. Smid den i koldt vand indtil den skal bruges (så undgår du at de klistre sammen).

2. Svits løg til de er let gyldne. Tilsæt hvilløg og chili og svits yderligere et par minutter. Tilsæt den hakkede oksekød og svits til den er gennemstegt. Tilsæt nu basilikum og resten af ingredienserne og kog sovsen op. skru ned for varmen og lad den småsimre i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.

3. Lav nu den opbagte bechamelsovs. Smelt smør i en kasserole, tilsæt melel og rør den godt rundt så der næsten formes en dej. Tilsæt nu mælk en sjat ad gangen mens du rører rundt med piskeris til saucen bliver som du vil ha' den. Krydr nu med salt, peber, muskat og ost, og rør rundt til osten er smeltet.

4. Fordel nu lumaconi-pastaen i et ovnfast fad i et lag med hulerne opad. Fyld dem med kødsovsen (brug en teske). Fordel bechamelsovsen udover (sørg for at hver eneste lumaconi for noget på sig). Hæld evt. resten af væsken fra kødsovsen over fadet og gratinere med den revet parmesan. Stil i midten af ovnen på 250 grader varmluft i ca. 20 min til den har fået lidt farve. Server med en grøn salat.


Velbekomme:)

1 comment:

  1. Har lavet den efter din opskrift og med stor succes. Tak.. Tror du man kunne lave den i forvejen og så lige give den det sidste i ovnen når gæsterne kommer. ?? mange hilsner.....

    ReplyDelete