Thursday, 6 October 2011

Saftigt æble-gulerodsbrød m. nødder






























Som lovet kommer der endnu flere opskrifter med sæsonens æbler. Man kan bruge dem til så meget, både i mad, bagværk, kage, juices, desserter osv...Det her brød blev rigtig lækkert og saftigt og faktisk næsten på grænsen til at være en kage. Næste gang ville jeg nok komme mindre sukker i så det føles mindre kage-agtigt:) Grundet min seje juice-presser som jeg benytter/udnytter godt og grundigt, har jeg en masse frugtkød til rådighed. Derfor i allerbedste "stop-madspild-tegn" brugte jeg kødet fra æbler og guleroder til brødet. Jeg rev også lige et helt æble i ekstra, og brugte en anelse af min frisk-presset juice.
Brødet kan holde i 4-5 dage i en lukket beholder.

Det skal man bruge:

250g hvedemel
150g rørsukker (jeg ville nok bruge halvdelen næste gang)
1 spsk bagepulver
1 knivspids salt
1 tsk stødet kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1 dl friskpresset æble-gulerodjuice eller bare æblejuice
75 g smør
2 æg
ca. 250g æble-gulerodspulp + 1 revet æble eller 2 revet æble + 3 revet gulerødder
50 g nødder (grofthakket) (jeg brugte hasselnødder og mandler)

smørrelse til brødformen

1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

2. Bland resten af ingredienserne i en anden skål og fold denne blanding i skålen med de tørre ingredienser, brug evt hænderne.

3. Fordel jævnt dejen i den smurte brødform (den er snasket), og bag brødet i en forvarmet ovn på 180grader. Skal bages imellem 45-60min, eller til der ikke sidder noget fast på en kødnål og skorpen er lækker sprød.

4. Lad brødet køle lidt af og server nogen skiver med smør på. Mums!

Velbekomme!

7 comments:

  1. Mums, det ser vel nok godt ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    ReplyDelete
  2. Hej Birthe,

    Tak skal du ha', det smagte også rigtig godt:)

    mvh
    Mariam

    ReplyDelete
  3. Hvornår lavede du det?`
    Det ser helt vildt godt ud vil gerne smage det på lørdag hvis der er mere :-D
    Kys lilo :-D

    ReplyDelete
  4. Stop madspild - det kan vi lide! Godt at se at budskabet breder sig!

    Er hermed blevet fast læser af din blog.

    KH
    Selina Juul
    stifter af Stop Spild Af Mad
    http://www.stopspildafmad.dk

    ReplyDelete
  5. Hej Selina,

    Velkommen til, er glad for at min mad tiltrækker flere:)

    Stop madsplid er noget alle burde tage til sig, det burde være fremgangsmetoden i alle køkkener...super initiativ!

    Mvh
    Mariam

    ReplyDelete
  6. Husk at se DR 2 i morgen lørdag kl 20 - det er Temalørdag om madspild med flere kendte kokke (bl.a. Brdr. Price) - og Stop Spild Af Mad.

    KH
    Selina

    ReplyDelete
  7. (og tak for rosset - ja det er nødvendigt at begynde at stoppe madspildet!)

    KH
    Selina

    ReplyDelete