Thursday, 6 October 2011
Saftigt æble-gulerodsbrød m. nødder
Som lovet kommer der endnu flere opskrifter med sæsonens æbler. Man kan bruge dem til så meget, både i mad, bagværk, kage, juices, desserter osv...Det her brød blev rigtig lækkert og saftigt og faktisk næsten på grænsen til at være en kage. Næste gang ville jeg nok komme mindre sukker i så det føles mindre kage-agtigt:) Grundet min seje juice-presser som jeg benytter/udnytter godt og grundigt, har jeg en masse frugtkød til rådighed. Derfor i allerbedste "stop-madspild-tegn" brugte jeg kødet fra æbler og guleroder til brødet. Jeg rev også lige et helt æble i ekstra, og brugte en anelse af min frisk-presset juice.
Brødet kan holde i 4-5 dage i en lukket beholder.
Det skal man bruge:
250g hvedemel
150g rørsukker (jeg ville nok bruge halvdelen næste gang)
1 spsk bagepulver
1 knivspids salt
1 tsk stødet kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1 dl friskpresset æble-gulerodjuice eller bare æblejuice
75 g smør
2 æg
ca. 250g æble-gulerodspulp + 1 revet æble eller 2 revet æble + 3 revet gulerødder
50 g nødder (grofthakket) (jeg brugte hasselnødder og mandler)
smørrelse til brødformen
1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
2. Bland resten af ingredienserne i en anden skål og fold denne blanding i skålen med de tørre ingredienser, brug evt hænderne.
3. Fordel jævnt dejen i den smurte brødform (den er snasket), og bag brødet i en forvarmet ovn på 180grader. Skal bages imellem 45-60min, eller til der ikke sidder noget fast på en kødnål og skorpen er lækker sprød.
4. Lad brødet køle lidt af og server nogen skiver med smør på. Mums!
Velbekomme!
Labels:
Æbler,
Bagværk,
Den Søde Tand
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mums, det ser vel nok godt ud :-)
ReplyDeleteMange hilsner
Birthe
Hej Birthe,
ReplyDeleteTak skal du ha', det smagte også rigtig godt:)
mvh
Mariam
Hvornår lavede du det?`
ReplyDeleteDet ser helt vildt godt ud vil gerne smage det på lørdag hvis der er mere :-D
Kys lilo :-D
Stop madspild - det kan vi lide! Godt at se at budskabet breder sig!
ReplyDeleteEr hermed blevet fast læser af din blog.
KH
Selina Juul
stifter af Stop Spild Af Mad
http://www.stopspildafmad.dk
Hej Selina,
ReplyDeleteVelkommen til, er glad for at min mad tiltrækker flere:)
Stop madsplid er noget alle burde tage til sig, det burde være fremgangsmetoden i alle køkkener...super initiativ!
Mvh
Mariam
Husk at se DR 2 i morgen lørdag kl 20 - det er Temalørdag om madspild med flere kendte kokke (bl.a. Brdr. Price) - og Stop Spild Af Mad.
ReplyDeleteKH
Selina
(og tak for rosset - ja det er nødvendigt at begynde at stoppe madspildet!)
ReplyDeleteKH
Selina