Wednesday, 24 November 2010

Tiramisu med jordbær


Tiramisu på italiensk betyder "A pick me up" på engelsk, altså er det en form for energibooster. Navnet refererer nok til indholdet af kaffe, som jo er kendt for den opkvikkende effekt fra coffeinen. I hvertfald er Tiramisu ikke bare en opkvikkende dessert med en super lækker en af slagsen. Den er utrolig simpel og ikke mindst nem at lave, og så smager den endda endnu bedre næste dag. Jeg kan varmt anbefale den, hvis man skal have gæster eller bare forkæle sig selv, som jeg gjorde da jeg lavede den i går:) Vil man give den et sommerpift skal man servere den med jordbær, som passer rigtig godt til. Min version er uden alkohol, da den jo skal være for alle:)

Det skal du bruge:

1 pakke ladyfingers
1-2 dl kold stærk kaffe
1 bk mascarpone (250g)
60g sukker
3 æg pastauriseret (delt i hvider og blommer)
2 tsk vanilie
revet mørk chokolade
friske jordbær

1. Mascarpone, sukker, blommerne fra æggene og vanilien piskes godt sammen til en creme. Hviderne piskes stive og vendes i cremen.

2. Ladyfingers fordeles i et fad og spædes med den stærke kaffe, cirka en teske per ladyfinger. Jeg kan godt li at lave dobbeltlag, så del cremen i to og begynd med et lag ladyfingers, et lag tiramisu creme, et lag ladyfingers og til sidst et lag creme øverst.

3. Lad nu tiramisuen stå i køleskabet i nogen timer, så ladyfingerne bliver rigtig bløde og riv c mørk hokolade på den, inden servering. Server også med friske jordbær skåret i halve.

Velbekommen!

7 comments:

 1. Ååårh - det var i går man skulle have besøgt dig, hva? Ser skønt ud.

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Hehe, du kommer bare forbi, der er stadig mere tilbage:) plus ris ala mande;) Bare inden jeg rejser i morgen, ved ikk om henry har lyst til at dele når jeg ikk er der:P

  ReplyDelete
 4. Uhmm, har aldrig fået det prøvet med jordbær, men det må jeg altså, det ser jo fantastisk ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 5. Hej :) Jeg ville spörge hvad er Mascarpone?? Tak :)

  ReplyDelete
 6. Hej:)

  Mascarpone er en italiensk flødeost. Den kommer i runde bægre som man kan købe i bl.a føtex, bilka og andre store og velassorteret supermarkeder. Jeg har også set den i Irma.

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete
 7. 1000 tak Mariam :)
  Ramadan Karim.

  Mvh
  Amal

  ReplyDelete