Tuesday, 14 June 2011

Spinat!

Ja det hedder denne ret, direkte oversat fra libanesisk; Spinat. Ikk så meget der. Et navn der virkelig fortæller hvad denne "gryderet" indeholder. Spinat , spinat, spinat, spinat og lidt oksekød, hvidløg, løg og koriander. Det er den libanesiske udgave af den pakistanske/indiske Palak, dog knap så krydret. Det er en rigtig let sommerlig ret, og perfekt når hele urtehaven står i spinat der bare skal plukkes lige nu. Serveres med løse ris og et sqeeze citron.

Det skal man bruge:

2 mellemstore løg
1 hvidløgshoved
en god pukket frisk koriander
100-200g oksekød (jeg bruger inderlår) i små tern (ca. 1x1 cm)
En stor pose frisk spinat (frosne kan også bruges)
saften fra 1 citron
rigelig med salt
ca. 1 dl vand

1. Hak løg i grove tern og steg til de bliver bløde i lidt olie
2. Mort hvidløgene groft og hak koriander groft og svits med løgene i nogle minutter.
3. Tilsæt kødet og svits til de er gennemstegte.
4. Tilsæt nu den afvaskede spinat sammen med vand og citron og lad det koge op. Lad det hele simre i c. 15 min. Farven på den friske grønne spinat bliver lidt mørkere og  mere mat i det. Smages til med salt og evt mere citron.

Det er en gryderet der skal smage lidt surlig og frisk. Server med ris og evt et sqeeze citron.

Bon Appetit:)

2 comments:

 1. Nej hvor ser det godt ud! Jeg eeelsker den pakistanske version, men synes det er lidt for besværligt at gå til på en hverdag med alle de krydderier der skal gøres i stand. Den her ret ser straks nemmere ud. Dejligt med inspiration! :)

  Kh Laura

  ReplyDelete
 2. Hej laura,

  Ja det er ikke alle der har alle de krydderier liggende derhjemme, saa er det meget rart med gode alternativer:-) den her er i hvertfald et rigtig godt alternativ, selvom smagen er meget forskellig.

  Mvh
  Mariam

  ReplyDelete