Saturday, 3 December 2011

Oksekødsfad m. aubergine og selleri

Denne ret er et alternativ til langsomligt simremad. Det går hurtigere i ovnen:) Jeg havde et stykke kød i fryseren som jeg ikke kunne huske hvad var. Det var meget magert, så det skulle tydeligvis bruges til en eller anden gryderet. Jeg havde også en aubergine liggende, der skreg på sit sidste og tryglede mig om at blive gjort til en eller anden form for nytte, inden den skulle tage sin sidste vejrtrækning. Så jeg fandt på sådan et altmuligt-fad serveret med kartoffelmos og en lækker salat med granatæble, mango og gedeost. Auberginen fik gjort sit arbejde, og særdeles godt endda, så godt at den faktisk var rimelig essentiel!

Det skal man bruge:
500g oksekød i 2x2cm tern, evt klump
2 løg i tern
4 fed hvidløg i grove stykker
ca. 5 stængler bladselleri i mindre stykker
1 aubergine i tern
1 grøn peberfrugt i tern
1 dåse hakkede tomater
vand + okseboullionterning
salt og peber


1. Smid kødstykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt og peber og en sjat olie. Kom i ovnen på 250grader indtil de har afgivet deres væske.

2. Tilsæt løg, hvidløg og bladselleri og kom fadet tilbage i ovnen ca. 15 min til væsken er fordampet.

3. Tilsæt aubergine, peberfrugt og tilbage i ovnen igen til de også er blevet bagt men peberfrugten stadig har en lille smule bid i sig.

4. Tilsæt tomaterne og vand så man lige får det hele fra dåsen med. Vand, hvad der svarer til 1,5 dåse rørt med bouillonen. Salt lidt igen, og stil tilbage i ovnen og lad retten koge godt op og saucen er kogt ind til det halve.

Server med kartoffelmos eller ris og en lækker salat.
Velbekomme:)

1 comment:

 1. Hej,
  Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi har lanserat den populära svenska sajten HittaRecept.se i Danmark som Findeopskrifter.dk.

  Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://elskmedmad.blogspot.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogtoppen" på Findeopskrifter.dk.

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i den svenska Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogtoppen!

  Vänlig hälsning,
  Pauline Torres
  pauline@hittarecept.se

  ReplyDelete